FETÖ yeniden yapılanıyor?

DİYARBAKIR'da FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının kullandığı 'Kakao Talk' ve 'Eagle' adlı haberleşme programlarını kullandığı gerekçesiyle Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi eski Müdürü F.D.'ye 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasının gerekçesi açıklandı.

Haberler 27.11.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 15 Temmuz darbe giriimi ardndan yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruturmas kapsamnda tutuklanan, meslekten ihraç edilen ve hakknda Silahl terör örgütüne üye olmak suçundan dava açlan ube müdürü F.D.ye 6 yl 3 ay hapis cezas veren Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararn açklad.

FETÖ YENDEN YAPILANIYOR

Kararda, FETÖ/PDY terör örgütü ile çarpc yorumlara yer veren Mahkeme, örgütün 1970li yllardan beri uygulad örgütlenme yöntemleri, taktik ve stratejilere bütüncül bak açs ile bakldnda; yöntemler deise de amacn deimediini, temel hedefin Türkiyede devletin bütün anayasal kurumlarn ele geçirmek olduunun anlaldn kaydetti. FETÖ/PDY terör örgütünün, devlet dnda kendisine bal bir ekonomik sistem kurma, irket birlikleri ve konfederasyonlar kurarak zenginler kulübü oluturma, böylelikle ulusal ve uluslararas ticarette söz sahibi olmaya çaba sarf ettiini vurgulayan Mahkeme, Fethullah Gülen vaazlarnn örgüt için taktik ve strateji içeren sözler olduunu belirtti.

GELECEN ELTLER

FETÖ/PDY terör örgütünün hiyerarik yapsnn, günümüzde çok daha gelimi ve karmak bir hal ald belirtilen kararda, Örgüt eitim kadrosunun nitelik ve nicelik açsndan yeterli düzeye ulamasnn ardndan kendisine bal örencileri çan gereksinimleri dorultusunda yönlendirmi ve gelecein elitlerini yetitirmeye balamtr. Eitim gönüllüsü dier kurulularn ve dini referansl yaplarn aksine FETÖ/PDY, ihtiyaç sahibi olan örencileri deil, zeki ve baarl örencileri hedef alm, hatta bu örencilere IQ testleri yaptrmtr. Böylelikle örgütün devleti ele geçirme amacna ulamasna katk salayacak kadrolama faaliyetlerini önü açlmtr denildi.

KORKU MPARATORLUU

Örgütün elde ettii güçle son yllarda adeta bir korku imparatorluu oluturmaya baandn belirten Mahkeme, 17-25 Aralk sürecinde de bu yöntemlerle hükümeti devirmeye yönelik, üst aklla profesyonelce oluturulmu, tamamen organize bir strateji izlendiini kaydetti. Fethullah Gülenin bir konuda imasnn bile örgütün suç ilemesine yettii belirtilen kararda, öyle denildi:

Fethullah Gülen ve örgütü yöneten dier imamlar bütün kadrolar üzerinde organize bir hakimiyet sahibidir. mamlardan birinin emrini, tanrnn emri gibi kabul eden örgüt kadrolar hemen o iin gereini yapmak üzere organize olmaktadr. Örgüt üzerinde fonksiyonel hakimiyet ve üyelerinin itaati her suçun ilenmesini mümkün klmaktadr. Bu örgütlenme, d ülkelere yaranmak, yabanc ülkelerden destek salamak, onlarn nezdinde vazgeçilmez bir güç ve yer edinebilmek için Türkiye Devletine ve devleti yöneten siyasal iktidara kar casusluk suçlarn örgütlü ekilde birden çok kez ilemitir.

AHMET IK VURGUSU

Ahmet k ve Nedim enerin FETÖ/PDY terör örgütüne üye yarg mensuplarnca tutuklandna vurgu yaplan kararda, Örgüt tarafndan kurgulanan, Oda TV davas olarak bilinen, Nedim ener ve Ahmet k isimli gazetecilerin tutukland dava beraat karar ile sonuçlanmtr. Örgütün kendisine kar çkan ve kitap yazan gazetecileri hedef haline getirip tutuklad, kumpas soruturmas yapp, dava açt sonradan fark edilebilmitir. Örgüt, uzunca bir süre istihbarat birimleri araclyla her alanda bilgi topladndan istihbarat ve bilgiyi kullanarak yabanc devletler ve uluslararas tekilatlar nezdinde inandrclk salamaktadr. Örgüt, elindeki devlet arivlerini ve bilgi kaynaklarn kullanarak resm bilgi ve açklamaya kar argüman gelitirip, devletin resm bilgisini çürütmeye çalmaktadr ifadeleri kullanld.

TÜM RESM KURUMLARIN BLG LEM ALT YAPILARINA SIZIYORLAR

FETÖ/PDY terör örgütünün, devlet otoritesini ele geçirmek amac olduu belirtilen kararda, geçmi yllarda balad anlalan örgütsel faaliyetlerin güncel gelimelere bal olarak, farkl zamanlarda yeniden oluturulduu ve bir bütünlük ve süreklilik içerisinde devam ettiini belirten Mahkeme, öyle devam etti:

Örgütün amaçlar dorultusunda kullanabilecekleri güncel gelimeler çerçevesinde yeni strateji oluturma ve bu strateji kapsamnda yeniden yaplanma gibi konularda alnan toplant kararlarnn verilen örgütsel talimatlar dorultusunda hayata geçirildii, uygulamaya konulduu belirlenmitir. Örgüt mensuplarna yönelik yaplan ve yaplacak olan operasyonlar önceden örenebilmek ve tedbir almak için örgütün devletin tüm resmi kurum ve kurulularnn bilgi ilem alt yaplarna alnan tüm tedbirlere ramen szld anlalmaktadr.

Ana Sayfaya Git