FETÖ'cü darbeciler için yargı günü!

Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişiminde Fetullah Gülen'in 1 numaralı sanık olduğu ve darbeyi planladığı iddia edilen aralarında Akın Öztürk, Mehmet Partigöç, Mehmet Dişli ile Ali Kalyoncu'nun da bulunduğu 38 kişilik sözde 'Yurttu Sulh Konseyi' üyeleri ile birlikte 221 sanık 'FETÖ Genelkurmay çatı davası' ile bugün ilk kez hakim karşısına çıkarılıyor.

Haberler 23.05.2017 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sincan Ceza nfaz Kurumlar Kampusundeki Ankara 17nci Ar Ceza Mahkemesinde bugün görülmeye balanacak çat davas 16 Hazirana kadar devam edecek. FETÖnün askeri üyelerinden oluan Yurtta Sulh Konseyi üyesi 38 sank da hakim karsna çkacak. Olay gecesi öldürülen Semih Terzi dndaki Yurtta Sulh Konseyi üyeleri için 2 bin 988er kez arlatrlm ömür boyu hapis cezas isteniyor. Dosyada 200ü tutuklu, 9u tutuksuz, 12si firari olmak üzere 221 sank yer alyor. Asker sanklardan 1i orgeneral, 3ü korgeneral, 4ü tümgeneral, 16s tugeneral, 3ü tuamiral, 26s albay, 27si yarbay, 37si binba, 21i yüzba dierleri ise daha alt rütbeye sahip. Sanklar arasnda öretmen, memur ve esnafn bulunduu 12 sivilin de bulunduu ifade edildi.

DAM P FIRLATTILAR

Akn Öztürk ün de aralarnda bulunduu darbe davas sanklar yürütülerek duruma salonuna getirildi sanklar cezaevi önünde protesto eden vatandalar urgan ve ellerindeki pankartlar frlatt idam isteriz sloganlar att

SANIKLAR, DURUMA SALONUNA ALINDI

FETÖnün 15 Temmuzdaki darbe giriimi srasnda, Genelkurmay Bakanlndaki eylemlerle ilgili 221 sank hakknda açlan davada sanklar, duruma salonuna alnd. Sanklar salona alnrken, cezaevi önünde toplanan kalabalk, dam isteriz diye slogan att.

Ankara 17. Ar Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruma salonunda görülecek dava için FETÖnün askeri üyelerinden oluan Yurtta Sulh Konseyi üyesi 38 kiinin de aralarnda bulunduu sanklar, youn güvenlik önlemleri altnda salona alnd. Sanklar, salona alnrken, cezaevi önünde toplanan ehit yaknlar ve vatandalar dam isteriz diye sloganlar att. Sanklar, tek sra halinde salona sokulurken, kalabalk içinden baz keiler, sanklara ellerindeki dövizleri att. Baz kiiler de sanklara ip frlatt. Osmanlnn torunu böyle bozar oyunu, Devletini sevmeyen haine hilalin gölgesi haram olsun ve 15 Temmuz için adalet yazl pankartlar açan kalabalk, sanklar salona alndktan sonra cezaevi bahçesinden çkartld.

GENELKURMAY KARARGAH DAVASI BALADI

FETÖnün 15 Temmuzdaki darbe giriimi srasnda, Genelkurmay Bakanlndaki eylemlerle ilgili 221 sank hakknda açlan davann durumas balad.

Ankara 17. Ar Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruma salonunda görülen durumaya sanklar, mütekiler ve taraf avukatlar katld. Durumaya ilk olarak Yurtta Sulh Konseyi üyesi 38 sank, ardndan da dier sanklar alnd. Duruma, sanklarn kimlik tespitiyle devam etti.

DDANAMEDEK SUçLAMALAR

FETÖ Genelkurmay çat davas sanklar hakknda Anayasay ihlal, Cebir ve iddet kullanarak TBMMyi ortadan kaldrma giriiminde bulunma, Cebir ve iddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldrmaya teebbüs, Silahl terör örgütü yönetmek ve üyesi olmak suçlamalarnn yan sra darbe giriimi kapsamnda ülke genelinde ilenen Cumhurbakanna suikast, 250 kiiyi ehit etme, 2 bin 735 kiiyi öldürmeye teebbüs etme ve Üst düzey komutan ve devlet yöneticilerinin hürriyetini snrlama suçlamalarndan da ehit ve madur saysnca arlatrlm müebbet hapis cezas ile yarglanacak.

CUMHURBAKANI ERDOAN DA MÜTEK KONUMUNDA

Genelkurmay Bakanlndaki eylemlerle ilgili hazrlanan Genelkurmay çat iddianamesinde, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Madur-müteki, Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar ise Madur olarak yer alyor.

GEN ÖNLEMLER ALINDI

Sincan Cezaevi Kampusunde bulunan duruma salonunda görülecek duruma öncesinde cezaevi çevresinde youn güvenlik önlemleri alnd. Cezaevine çkan yollarda güvenlik noktalar oluturuldu. Duruma salonu çevresine Jandarma ekipleri konulandrlarak, binann çatsna keskin nianclar yerletirildi. Girie polis ve jandarmaya ait TOMAlar konulanarak önlem alnd. Saat 10.00 sralarnda balamas planlanan duruma öncesi sanklar cezaevinden duruma salonuna alnrken, basn mensuplarna görüntü aldrlacak.

Ana Sayfaya Git