FETÖ'cü kaymakama, "PKK ve HDP ile yüz göz olma" talimatı

Örgütün Şırnak ve Mardin'den sorumlu "mülkiye abisi" A.Y'nin ByLock yazışmalarında, eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe'ye "terör örgütü PKK ve HDP ile yüz göz olma" talimatı verildiği belirlendi

Haberler 07.07.2018 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ByLock içeriklerinden:

Abi bu arada, istiare sonucu Kadir abiyle görüüp bu örgütçülerle ve HDPlilerle yüz göz olmamas, hedef olmamas konusunda uyaralm diye karar verildi. Ben konuyu açacam, siz de desteklerseniz seviniriz

Sayn abiler DDKnin kamudaki paralel diye adlandrdklar kiilerin üzerine gitmesi ile alakal yaplan çalma devam ediyor. Bununla alakal abilerden istirhammz kurumlar aras yaplan yazmalarda elimize geçen yazmalar deerlendirmek üzere bize iletmenizi rica ediyoruz

GAZANTEP Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) rnak ve Mardinden sorumlu mülkiye abisi A.Y. ile dönemin Güçlükonak Kaymakam .K. arasndaki ByLock yazmalarnda, baka bir davada tutuksuz yarglanan eski Beytüebap Kaymakam Kadir Güntepeye terör örgütü PKK ve HDP ile yüz göz olma talimat verildii tespit edildi.

Düzce Cumhuriyet Basavclnca yürütülen FETÖ soruturmas kapsamnda gözaltna alnan ve etkin pimanlk hükümleri kapsamnda ifade veren A.Y, örgütün Güneydou mülkiye yaplanmasn deifre etti.

Gözaltndaki sorgusunda Mardin ve rnaktaki kaymakam ve vali yardmclarndan sorumlu olduunu itiraf eden eski öretmen A.Ynin ifadesi, Gaziantepteki çeitli mahkemelerde yarglanan eski kaymakamlarn dava dosyalarna eklenmek üzere gönderildi.

fadesinde, FETÖ mensubu kaymakam ve vali yardmclaryla 15 günde bir sohbet toplants düzenlediini, terör örgütü PKKnn çukur eylemlerinin artmasyla toplantlarnn ayda bire indiini anlatan A.Y, sorumlu olduu mülki amirlerle iletiimi, kendisinin verdii ByLock yüklü SIM kartsz tablet üzerinden yaptklarn anlatt.

ByLocktan 2 ubat 2016da gönderilen Abi geçmi olsun, yasaklar kalkt ama skntlar devam ediyor galiba. Siz naslsnz, durumlar nasl. eklindeki mesajla ilgili A.Y, içeriklerin Güneydouda o dönemki sokaa çkma yasa ve ehit olan polis memurlaryla ilgili yazmalar olduunu kaydetti.

A.Y, ByLocktan 30 Ocak 2016 tarihli yazmasnn ise FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda tutuklu dönemin Ömerli Kaymakam E.K. ile arasnda geçtiini belirterek, Tayin dönemi olmas hasebiyle kaymakamlarla gidecekleri ya da istedikleri yerlerle ilgili istiare yaplrd. Görev süreleri dolmusa terör bölgelerinden ayrlmalar tavsiye edilirdi. ifadelerini kulland.

Operasyon bilgisini szdrmlar

A.Y, 3 Haziran 2015te gönderilen, Silopide 44, il merkezinde 50 civarnda YDGHli gözaltna alnacak savclklar emriyle mesajnn ise rnakta gerçekleecek operasyonla ilgili bilgi notu olduunu, bunun FETÖnün bölge sorumlusuna da gönderildiine dikkati çekti.

Dönemin Güçlükonak Kaymakam .Knin A.Y. ile yazmasnda da baka bir davada tutuksuz yarglanan eski Beytüebap Kaymakam Kadir Güntepeye, terör örgütü PKK ve HDP ile yüz göz olma talimat verildii saptand.

.K. ve A.Y. arasndaki yazmalar öyle:

A.Y: Merhaba abi. Melih abi (bölge sorumlusu) sizi çaramba günü u tarif ettii yerde bekleyecek.

442606: Abi esenruzgarla (Kadir Güntepe) birlikte gelme ihtimalimiz var. Bugün yarn misafirim olacak.

A.Y: Abi bu arada, istiare sonucu Kadir abiyle görüüp bu örgütçülerle ve HDPlilerle yüz göz olmamas, hedef olmamas konusunda uyaralm. diye karar verildi. Ben konuyu açacam, siz de desteklerseniz seviniriz.

A.Y: Biz hiçbir abimizin üç kuruluk çakallara meze olmasn istemiyoruz. Bu milletin bu hizmetin emeklerini zayi etmemeliyiz.

ByLocktan 13 ubat 2016da DDK yazsMerkez ve tarada dikkat edelim, yaz gelirse ihmal etmeyelim konu balyla gönderilen elektronik postada ise u ifadeler yer ald:

Sayn abiler DDKnin kamudaki paralel diye adlandrdklar kiilerin üzerine gitmesi ile alakal yaplan çalma devam ediyor. DDK çalma yaps itibaryla kurumlarla yazyor ve bilgi talep ediliyor. Bununla alakal abilerden istirhammz kurumlar aras yaplan yazmalarda elimize geçen yazmalar deerlendirmek üzere bize iletmenizi rica ediyoruz.

Ana Sayfaya Git