FETÖ’cü polis yargılanıyor!

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik başlatılan soruşturmada, haklarında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 3'ü tutuklu 5 polisin yargılanmasına başlandı.

Haberler 07.01.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 15 Temmuz darbe giriimi sonras balatlan FETÖ/PDY terör örgütü soruturmas kapsamnda Lice lçe Emniyet Amirliinde görevli 5 polis memuru hakknda Silahl terör örgütüne üye olma suçundan açlan davann görülmesine baland. Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesindeki ilk durumaya tutuklu sanklar M.B., .Ö. ve Y.A. bulunduklar cezaevlerinden, tutuksuz sank M.Ü. ise Ankara Adliyesinden SEGBS sistemi ile katlrken, firari sank M.D.nin ise henüz yakalanamad belirtildi.

BOMBALANAN ARAçTAN çIKTIM

Durumada ifadesi alnan tutuksuz sanklardan M.Ü., FETÖ/PDY terör örgütü ile hiçbir bann olmadn belirterek öyle dedi:

Ben 15 Temmuz darbe giriimi srasnda Lice Emniyet Amirliinde görevliydim. Bank Asyada 2013 ylnda hesap açtrtm. Bir yl içerisinde de bu hesab kapattm. Ben vatanma bal bir insanm. 4 Nisan 2016 günü Licede bomba atlan aracn içinden çktm. Darbe giriiminden sonra bana böyle bir ithamda bulunuldu. Benim bu örgütle hiç bir bam yoktur.

LCEDE TERÖRLE MÜCADELE ETTM

Terör örgütü ile hiç bir bann olmadn savunan sanklardan M.B. ise unlar söyledi: Bank Asya hesabn 2012 ylnda kredi kart için açtrdm. Bu banka o dönemde devletin bankas olarak bilinen ve terör örgütüyle balants ortaya konulmayan bir bankayd. 17 Aralk sürecinden sonra devlet yetkililerince bu bankann terör örgütüyle balantl olduu ortaya konulunca bu kart kullanmay braktm. Zaten hesaplar incelendiinde bu durum ortaya çkacaktr. Licede görev yaptmz için sadece helikopterle Diyarbakra gelebiliyorduk. Defalarca kartn iptali için bankay aramama ramen iptal yapmadlar. Ben Bylock programnn ne olduunu bile bilmiyorum. Mesleine ve vatanna bal biriyim. Licede terörle mücadele ettim. O dönemde kepçe operatörlüü yapan polis ehit olmasna ramen ihtiyaç olduu için kepçe operatörlüü için kurs açld. 30 gönüllüden biri bendim.

Daha sonra ifadeleri alnan tutuklu sanklar .Ö. ve Y.A. da FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgilerinin olmadn ve Bylock program kullanmadklarn söyledi.

BR TAHLYE

Durumada görüünü açklayan savc, 3 sann tutukluluk halinin devamna karar verilerek, eksiklerin tamamlanmasn istedi. Ara kararlarn açklayan mahkeme, sanklardan .Ö.nün tutuklulukta geçirdii sürenin göz önüne alnarak tahliyesine karar verdi. Sanklar B.Y. ve Y.A.nn tutukluluk halinin devamna karar veren mahkeme, eksiklerin tamamlanmas için durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git