FETÖ'cüler için "tek tip" kıyafet uygulaması

FETÖ'den yargılanan sanıkların, örgüt propagandası içeren mesajların yer aldığı kıyafetlerle duruşmaya çıkmasıyla gündeme gelen "tek tip" kıyafetler işyurtlarında dikilecek.

Haberler 05.08.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik süren yarglamalar srasnda sanklarn, örgüt propagandas içeren mesajlarn yer ald kyafetlerle durumaya çkmasyla gündeme gelen tek tip kyafetlerin iyurtlarnda dikilmesi planlanyor.

AA muhabirinin ald bilgiye göre, tutuklu yarglanan FETÖ mensuplarna durumalarda tek tip kyafet giydirilmesi önerisinin ardndan Adalet Bakanl kapsaml bir çalma balatt. Yaplan çalmalara Adalet Bakanl yurtlar Kurumu Daire Bakanl yetkilileriyle ceza infaz kurumlarnda görevli tekstil atölyesi efleri ve tekstil mühendisleri de katld.

Yaplan toplantlarda Türkiyenin iklim artlarna daha uygun olacandan duruma elbiselerinin alpaka kumatan üretilmesi gündeme geldi.

Farkl renk seçeneklerinin yan sra gömlek ve pantolonlu takm ile önü fermuarl tulum olmak üzere 2 tip örnein masaya yatrld çalmalarda, tutuklu FETÖ sanklarna gömlek ve pantolonlu tek tip kyafetin giydirilmesinin uygun olaca görüü arlk kazand.

- Kyafetler badem kurusu renginde

Bandrma ve Bursa Açk Cezaevi yurtlarndaki tekstil atölyelerinde dikimi yaplmas planlanan söz konusu kyafetlerin modellerinin deneme amacyla dikimine baland.

Yaplan çalmalar sonucunda tutuklu sanklara tek tip kyafet giydirilmesi yönünde karar alnrsa iyurtlarndaki mahkumlarca üretilecek badem kurusu rengindeki yaklak 50 bin kyafet, FETÖ sanklarnn bulunduu cezaevlerine gönderilecek.

- Cumhurbakan Erdoan gündeme getirmiti

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, FETÖnün 15 Temmuz 2016daki darbe giriiminin birinci yl kapsamnda düzenlenen anma etkinliinde yapt konumada, FETÖ sanklarnn mahkemeye çkarken Guantanamoda olduu gibi tek tip elbise giymelerini gündeme getirmiti.

O tarihte Adalet Bakanl görevini yürüten Babakan Yardmcs Bekir Bozda da tutuklu yarglanan FETÖcülere tek tip kyafet önerisine ilikin imdi bir adm atacaz. Kapsam daha henüz kesinletirmedik. u anda çalmamz sürüyor. ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git