FETÖ'cülerle çatışmış!

Tunceli'de, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timinin Munzur Nehri'ndeki eğitimi sırasında botun yan yatması sonucu akıntıya kapılıp kaybolan Uzman Çavuş Yılmaz Güneş (36), 76 gündür arama çalışmalarına rağmen bulunamadı. Uzman Çavuş Güneş'in, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ'cülerle çatışıp yaralandığı ortaya çıktı.

Haberler 23.03.2020 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Jandarma Komutanl bünyesindeki JAK timinin Munzur Nehrinin Anafatma mevkisinde 17 Mart günü yapt eitim srasnda 4 askerin içinde bulunduu bot devrildi. Askerlerden 3ü kendi imkanlaryla kurtulurken, Uzman çavu Ylmaz Güne ise akntya kaplp, kayboldu. hbar üzerine bölgeye Ankara, Diyarbakr ve Vandan JAK timleri, anlurfa ve Elaz Emniyet Müdürlüklerinde görevli su alt arama kurtarma polisleri ile Tunceli Jandarma Komutanlna bal özel harekat timleri ve AFAD ekipleri sevk edildi. Güne için arama kurtarma çalmas balatld. Arama çalmalar, 7nc günde de devam etti. Arama ve kurtarma ekipleri, Munzur Nehrinin debisi yükselen sularnda kayp Uzman çavu Günei bulmak için çaba harcad ancak herhangi bir ize rastlanmad.

E, ANNE VE BABASI çALIMALARI TAKP ETT

Jandarma Uzman çavu Ylmaz Günein Kahramanmaran Elbistan ilçesinden gelen babas Emin Güne, annesi Aysel Güne ve ei Gülnur Ortakç Güne arama kurtarma çalmalarn yerinde takip etti. Tunceli Valisi Tuncay Sonel ve l Jandarma Komutan Albay Sinan en, Günein ailesine, yaplan arama çalmalar hakknda bilgi verirken Belediye Bakan Fatih Mehmet Maçolu da olay yerine gelip aileyle görütü.

15 TEMMUZDA FETÖCÜLER LE çATIIP YARALANMI

Jandarma Uzman çavu Ylmaz Günein, 15 Temmuz hain darbe giriimi srasnda Ankarada FETÖcü askerler ile çatarak yaraland ortaya çkt. Kayp Günein ei Gülnur Ortakç Günein, eiyle birlikte katldklar 30 Austos resepsiyonunda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoan ile birlikte çektirdii fotoraf paylat. Gülnur Ortakç Güne, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoana seslenerek, fotorafn altna öyle yazd:

Eim 15 Temmuzda yaraland ve bu baarsndan dolay 30 Austos resepsiyonuna çarmtnz. Bakn hemen yannzda duruyor. Ne olur bulunmas için daha fazla ekip görevlendirilsin. imdi souk sularn altnda.

Ana Sayfaya Git