FETÖ'den üyelerine "ahlaksız" öneri

FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki şüpheli subayların ifadelerine, örgüt üyelerine deşifre olmamaları için "zina" yapabileceklerinin söylendiği yansıdı.

Haberler 11.12.2016 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konyada, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik soruturma kapsamnda ifade veren askerler, örgütün deifre olmamalar için yapmalarn istedii ahlaksz önerileri anlatt.

Konya merkezli soruturmada gözaltna alnan Hava Kuvvetleri Komutanlndaki baz subaylar, l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesinde verdikleri ifadede, örgütün deifre olmamalar için tedbir ad altnda neler yapmalarnn istendii hakknda itirafta bulundu.

Murat kod adl üpheli subay, himmet parasn vermeyince, Araban sat, öde o zaman. diyerek tepki gösterildiini söyledi.

Örgütün istediklerini yapmadklarnda efkat tokad ad altnda çeitli basklara maruz brakldklarn vurgulayan üpheli, örgüt abileri tarafndan askeri okuldayken namaz klmama, oruç tutmama, abdest almama, namaz imayla klma ve abdesti teyemmüm yaparak alma gibi tedbirlere dikkat edilmesi konusunda uyarldklarn dile getirdi.

Hava Harp Okuluna baladnda örgüt abisiyle bir bulumada aralarnda geçen konumay aktaran üpheli, Kz arkadamzn olmamas, alkol ve sigara kullanmamamz vurguland. Zina yapmamzn da kesinlikle yasak olduu söylendi. Örgüt abisi bize Zorda kalrsanz alkol ve sigara kullann. Yine zorda kalrsanz örgütten olduunuzun anlalmamas için zina yapabilirsiniz çünkü bu durumlar mübahtr. dedi. ifadelerini kulland.

Alkollü içecekleri lavaboya boaltp, ielerini kapnn önüne brakmlar

Tark kod adl üpheli subay, kendilerinden sorumlu örgüt abileriyle darda hiç bir araya gelmediklerini, sabit hatlardan iletiim kurup sivil kyafetlerle belirlenen adreslere gittiklerini söyledi.

zmirde uçu eitimindeyken tedbir ad altnda söylenenlere deinen subay, Buzdolabnda bulundurmamz istenen bira ielerini ara sra lavaboya boaltarak, kapnn önüne brakmamz istenmiti. Hava Harp Okulu dönemlerinde yar yl veya yaz tatillerinde bizden sorumlu cemaat abileri, izinlerimizin bir ksmn kendileriyle geçirmemizi istemilerdi. diye konutu.

Baka bir subay da uyulmas gereken kurallar anlatan örgüt abisinin namaz klmama ve oruç tutmamaktan bahsettiini aktard.

Hafta sonlar eve gidildiinde sürekli oruç tutularak borçlarn ödenebileceinin söylendiini ifade eden üpheli, Ev tuttuumuz çevrede örgütten olduumuzun anlalmamas için zaman zaman marketlerden alkollü içecekler almamz istendi. Alkolü evde tuvalete döküp, beyaz effaf bir poetin içine koyacamz bo ieleri, apartmann daire giriine brakmamz tembih edildi. eklinde beyanda bulundu.

Deifre olmamak için bira ielerini kap önüne brakmlar

Aça alnan Ali kod adl üpheli pilot da eitim srasnda ve Hava Harp Okulunda çok dikkatli olmalar konusunda örgüt abileri tarafndan uyarda bulunulduunu vurgulad.

Alenen namaz kldklarnda okuldan atlacaklarnn belirtildiine dikkati çeken üpheli, öyle konutu:

Bize zaman zaman Evde alkollü içki bulundurun, alkolü lavaboya boaltarak bo ieleri kapnn önüne görünecek ekilde brakn. denildi. Örgütten olduumuzdan üphelenilmemesi istendi. Biz de zaman zaman bira alarak bo ieleri kapnn önüne koyuyorduk.

Örgütte kod isme sahip birçok üpheli asker de soruturma kapsamnda verdikleri ifadede, dolaplarnda alkollü içecek bulundurmalarnn söylendiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git