FETÖ'nün "7 Şubat MİT kumpası" üzerinden 9 yıl geçti

FETÖ'nün Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı açıktan giriştiği ilk operasyon olarak tanımlanan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu bazı kamu görevlilerinin ifadeye çağrıldığı 7 Şubat 2012'deki "MİT kumpası"na ilişkin açılan davaya, geçen ay savcılık esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Haberler 08.02.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mütalaada, aralarnda eski emniyet müdürleri Ali Fuat Ylmazer, Yurt Atayün, Erol Demirhan ve gazeteci Mustafa Gökklçn da bulunduu 9 sann cebir ve iddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldrmaya teebbüs suçundan arlatrlm müebbet hapsi, 4 sann ise silahl terör örgütü üyelii suçundan 7,5 yldan 15er yla kadar hapsi istendi.

15 FRAR SANIK VAR

Sanklarn mütalaaya kar son savunmalarnn alnmasnn ardndan dosyay karara balayacak olan mahkeme heyeti, yarglama srasnda haklarnda yakalama karar bulunan aralarnda FETÖ eleba Fetullah Gülen ve örgütün mahrem emniyet, yarg ve MT imamlarnn da bulunduu 15 firari sann ise dosyasn ayrd.

DAVANIN DDANAMES

Davann iddianamesinde, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, MT Bakan Hakan Fidan ve 61. Hükümetin kabine üyelerinin de aralarnda bulunduu 32 kii madur, bir MT personeli ise müteki olarak yer alyor.

DDANAMENN çERNDEN

Davann iddianamesinden Kurgulanan operasyon, nihai hedefi seçilmi meru hükümeti devirmek olan emniyet, MT ve yarg organlarna szarak yerlemi olan FETÖ/PDYnin, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine kar açktan giritii ilk operasyondur

-(Örgütün) Nihai hedefe ulamak için balatlan eylemlerin ilk aamasnn Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, zmir Askeri casusluk, Tahiye, Selam Tevhid, MT trlar ve 17-25 Aralk gibi kurgu ve kumpas soruturmalarla geçildii, örgüt tarafndan gerçekletirilen bu eylemlere 7 ubat 2012de MT Müstear Hakan Fidann ifadeye çarlmas ile hz verildii anlalmtr. MT soruturmas, aslnda FETÖnün seçilmi Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ykmaya yönelik ilk teebbüstür

Sanklar ve avukatlar ilerleyen günlerde yaplacak durumalarda mütalaaya kar savunmalarn yapacak. Savunmalarn ardndan mahkeme heyetinin dosyay karara balamas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git