FETÖ'NÜN A5 EKİBİ!

Eski Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kahraman Sezer'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davanın gerekçeli kararında, sanığın FETÖ'ye bağlılığının en üst seviye olan "A5" kategorisinde bulunduğu bilgisi yer aldı.

Haberler 28.06.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) üyesi olmak suçundan 10 yl hapis cezas verilen eski Diyarbakr Emniyet Müdürlüü çevik Kuvvet ube Müdürü Kahraman Sezer hakkndaki hazrlanan gerekçeli kararda, sann FETÖye ball en üst seviyede olan A5 kategorisinde bulunduu bilgisine yer verildi.

Diyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesince Sezere verilen hapis cezasna ilikin hazrlanan kararda, sann içine girdii yapnn silahl terör örgütü olduunu bilebilecek durumda bulunduu belirtildi.

FETÖnün 15 Temmuz 2016daki darbe giriiminde açkça bu hususun aleniletii, daha önce de örgütün kendisine ait unsurlar silah kullanma konusunda yönlendirdiinin bilinen bir gerçek olduu bildirilen kararda, unlar kaydedildi:

Kamuoyunda bilindii üzere MT trlarnn durdurulmas olaynda örgütün silahl güçlerini kulland, bu yapnn içerisinde yer alan sann yaplan toplantlarda skça dile getirildii üzere örgütün sahip olduu asker ve polis gücünü bildii anlalmtr. Bu gücün gerektiinde silah kullanabileceini de öngördüü, özellikle MT trlarnn durdurulmas olayndan sonra bu hususun yani örgütün silah kullanma konusundaki tavrnn iyice aça çkt, sann buna ramen bu örgütün içerisinde yer ald tespit edilmitir.

Kararda, FETÖnün darbe giriimine kadar sözde meruiyetini toplum nezdinde dini zemini, kamu otoritesi nezdinde ise hukuki zemini istismar ederek salad anlatld.

FETÖde talimat ve haberlemesinin tam bir örgütsel gizlilik ve kripto yöntemine dayand vurgulanan kararda, örgütün gizli haberleme programnn sann kulland hat ve cihazlara servis edildii, bu nedenle Sezerin savunmasna itibar edilemedii ve suçtan kurtulmaya yönelik olduunun deerlendirildii kaydedildi.

ByLock içerik dökümünün incelenmesinde, Sezerin kulland tespit edilen ByLock programnn ifresinin sann ad ve soyadnn ba harfleriyle balad belirtilen kararda, u ifadelere yer verildi:

Sana ait kii listesinde ekli bulunan ByLock kullancs Aydn Dnin Marmara Büyük Bölgesinde yer alan Bursa küçük bölgeye bal Ayhan kod ile üniversite biriminde, akademi mezunlar, polis amirleri sorumlusu, öretmen ve örgüt üyesi Emniyet Genel Müdürlüü personeli ile birebir ilgilenerek toplantlar yapan ve örgütsel talimatlar dorudan ileten mahrem imam olarak görev yaptnn anlald tespit edilmitir.

Kararda, Sezerin telefona bal olan hafza kartnda yaplan incelemede ise FETÖnün kulland Eagle, KakaoTalk ve VPN uygulamalarnn yüklendiine dair izlerin bulunduunun tespit edildii bildirildi.

- Sank A5 kategorisinde yer alm

FETÖnün üyelerine ilikin kategorilerinin bulunduuna ilikin bilgiye de yer verilen kararda, u deerlendirmeler paylald:

Diyarbakr Emniyet Müdürlüünün yaz ekinde bulunan veri inceleme raporuna göre sank hakknda A5 eklinde kodlama yapldnn anlald, bu kodun FETÖ mensubiyeti olan, teslimiyeti, sadakati ve ball en üst seviyede olan kiileri ifade ettii tespit edilmitir. Sank, yapt görev nedeniyle edindii bilgi, tecrübe ve örgütteki konumu itibariyle bu oluumun bir silahl terör örgütü olduunu bilecek durumdadr. Buna ramen bu örgüte katlm gösterdii, silahl terör örgütüne üye olma suçunun ilenmesi için ahsn illaki silah kullanmasnn gerekmedii, örgütün silahl örgüt olduunu bilmesinin yeterli olduu, sann da irtibat içerisinde kalarak bu hususlar bildii halde örgüte katlm göstermitir.

- Alt snrdan uzaklalarak hüküm verildi

Kararda, sann eylemi bütün olarak deerlendirilerek üzerine atl FETÖ/PDYye üye olma suçunu iledii sabit görülerek, Sezerin örgüt içerisindeki konumu, suç konusunun önem ve deeri göz önüne alnarak alt snrdan uzaklalarak hüküm verildii ifade edildi.

Diyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesi, 23 Marttaki durumada, Kahraman Sezerin silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 10 yl hapis cezasna çarptrlmasna, Anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs suçlarndan da beraatine karar vermiti.

Ana Sayfaya Git