FETÖ'nün akademik kadrosuna darbe

Diyarbakır'da FETÖ'nün akademik yapılanmasına yönelik operasyon kapsamı genişliyor. Gözaltına alınanların sayısı 28'e çıktı.

Haberler 11.01.2017 - 12:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR merkezli 4 ilde FETÖ/PDYnin akademik yaplanmasna yönelik balatlan operasyon kapsamnda gözaltna alnanlarn says 28e çkt. Soruturma kapsamnda aralarnda akademisyenlerin de bulunduu 45 kii ifade için emniyete davet edilerek, ev ve iyerlerinde arama yaplyor.

28 K GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda Diyarbakr, Kahramanmara, Gaziantep ve Rizede belirlenen adreslere polis dün sabah e zamanl operasyon düzenledi. FETÖ/PDYnin akademik yaplanmasna yönelik düzenlenen operasyonlarda önceki gün 3 kii gözaltna alnrken, Diyarbakr Dicle Üniversitesinde görevli, aralarnda profesör, doçent ve doktorlarn da bulunduu toplam 23 akademisyenin de bulunduu 26 kii gözaltna alnd.

EV VE YERLERNDE ARAMA

Diyarbakr merkezli operasyonda dier illerden gözaltna alnanlar da kente getirilirken, Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesindeki sorgularnn devam ettii örenildi. Soruturma kapsamnda bugün ise aralarnda akedemisyenlerin de bulunduu 45 kiinin ifadesine bavurulaca, bunlardan bazlarnn ev ve i yerlerinde aramalar yapld belirtildi.

ARANAN BR K TUTUKLU

Akam saatlerinde iki kii daha gözaltna alnd. Hakknda yakalama karar bulunan bir zanlnn ise baka dosya kapsamnda tutuklu bulunduu belirlendi. Zanllarn emniyetteki ilemleri sürüyor.

19 POLS TUTUKLANDI

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma dorultusunda, l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince gözaltna alnan ve cep telefonlarnda ByLock bulunduu tespit edilen 24 polis, Emniyetteki ilemlerinin ardndan Ankara Adliyesine getirildi.

Soruturmay yürüten cumhuriyet savcsna ifade veren üphelilerden 3ü savclk ifadesini ardndan serbest brakld. Zanllardan 2si adli kontrol artyla serbest braklma, 19u ise tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi. Hakimliklerce sorgulanan zanllardan 19u tutuklanarak cezaevine gönderildi, 2 kii de adli kontrol artyla salverildi. üpheliler arasnda, 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilenlerin de olduu örenildi.

K ESK MT ELEMANI

Buarada, Ankara Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma dorultusunda, l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince gözaltna alnan 2 eski MT görevlisi, Emniyetteki ilemlerinin ardndan Ankara Adliyesine getirildi. Soruturmay yürüten cumhuriyet savclarna ifade veren üpheliler, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi.

Hakimliklerce sorgulanan eski MT çalan zanllar Ali O. ve Ömer Faruk U. tutukland. üphelilerin, 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildikleri belirtildi.

Ana Sayfaya Git