Fetö'nün ankesör ileşimi; 47 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, aralarında Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik ile Emniyet Genel Müdürlüğünde görevde olanların da bulunduğu 47 şüpheli hakkında verilen gözaltı kararı üzerine İstanbul merkezli 24 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Haberler 30.06.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) Türk Silahl Kuvvetlerindeki (TSK) yaplanmasndaki üphelilerce kullanlan örgütsel iletiim yöntemi ankesör soruturmas kapsamnda, haklarnda gözalt karar verilen 47 üphelinin yakalanmas için stanbul merkezli 24 ilde operasyon balatld.

stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör Suçlar Soruturma Bürosunca, örgütün TSK yaplanmasna yönelik yürütülen soruturma kapsamnda, FETÖ/PDYnin örgütsel iletiim modeli ankesör ve büfe gibi sabit hatlardan, ardk arand tespit edilen üphelilere yönelik çalmalar devam ediyor.

FETÖ LETM

Bu kapsamda, söz konusu iletiim yöntemini kullanmalarnn yan sra haklarnda örgüt balantlarna dair itirafç beyan gibi baka deliller bulunan, Kara, Hava, ve Deniz Kuvvetleri Komutanlklar ile Jandarma Genel Komutanl, Sahil Güvenlik Komutanl ve Emniyet Genel Müdürlüüne mensup görevde bulunan yarbay, binba, 4 yüzba, 2 üstemen, 16 astsubay ve 2 polis memuru TSKdan emekli 2 albay ve 2 astsubay, ihraç 2 binba ile 2 astsubay, açkta olan astsubay, firari üstemen, istifayla ayrlan 4 uzman çavu ve kapatlan askeri okul örencisi 4 kii ile 3 sivil mahrem imam olmak üzere toplamda 47 üpheli hakknda gözalt karar verildi.

Bunun üzerine harekete geçen emniyet güçleri, üphelilerin yakalanmas için stanbul merkezli 24 ilde e zamanl operasyon balatt.

Ana Sayfaya Git