FETÖ'nün eğitim yapılanması davası

Örgüte bağlı okullarda ve şirketlerde hisseleri bulunan, Bank Asya'da para artışları görülen, aralarında iş adamlarının bulunduğu 42'si tutuklu 55 sanığın yargılandığı davada 6 sanık tahliye edildi.

Haberler 23.03.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) eitim yaplanmasna yönelik soruturma kapsamnda örgüte bal okullarda ve irketlerde hisseleri bulunan, Bank Asyada para artlar görülen, aralarnda i adamlarnn bulunduu 42si tutuklu 55 sann yargland davada 6 kii tahliye edildi.

stanbul 26. Ar Ceza Mahkemesince, Bakrköy Adliyesindeki salonda yaplan durumaya, 40 tutuklu 45 sank ve avukatlar katld.

Durumada savunmas alnan tutusuz sank Hanefi Demirolu, Diyarbakrl olduunu 1990l yllarda terör basks nedeniyle Adanaya yerletiklerini anlatt.

Eitim fakültesinden mezun olduktan sonra birkaç kez KPSSye girdiini fakat atanamadn dile getiren Demirolu, aramak için stanbula geldim. 2007de Yeni Bosnadaki dershanede ie balayarak bu yapnn içine girdim. Bu yapya mensup olsam, 2004te fakülteyi bitirdiim zaman görev verirlerdi. likim tamamen maddiyattr. Diyarbakrlym, bir kez terör maduru oldum. Böyle olduklarn bilsem bulamazdm. diye konutu.

Sank avukatlarnn taleplerini alan mahkeme heyeti, tutuklu sanklar Osman Uçar, Erkul Öztemel, Hamza Doan, Güngör Koca, Musa en ve Zeki Balcolunun tahliyesine karar verdi. Tüm sanklarn emekli maalar üzerine konulan tedbirin kaldrlmasna karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz sanklar üzerindeki adli kontrol artlarnn da devamna hükmetti.

36 sann tutukluluk halinin devamna karar veren heyet durumay erteledi.

- ddianameden

stanbul Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, aralarnda i adamlarnn da yer ald 1i firari 42si tutuklu 55 sann, FETÖnün okullarnda ve bunlarla ilgili baz irketlerde hissedar ortak olduklar, irketlerin yönetim kurullarnda yer aldklar, Bank Asyada para artlarnn görüldüü belirtiliyor.

Sanklardan 4ünün örgütün ifreli haberleme program ByLock kullad ifade edilen iddianamede, 55 sann silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15er yla kadar hapisle cezalandrlmas isteniyor.

Ana Sayfaya Git