FETÖ'nün ilçe yapısına şok!

FETÖ'nün merkez ve 10 ilçedeki yapısına "şok baskın" yapıldı. 'ByLock' kullandıkları belirlenen farklı mesleklerden 24 kişi gözaltına alınırken, 23 kişinin de yakalanmasına çalışılıyor.

Haberler 11.10.2017 - 08:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez ve 10 ilçesinde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, ByLock kullandklar belirlenen farkl mesleklerden 24 kii gözaltna alnd, 23 kii aranyor.

LçE YAPILANMASI

Alnan bilgiye göre, Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü Organize Suçlar Büro Amirlii görevlilerince 10/10/2017 günü FETÖ/PDY silahl terör örgütünün kulland gizli haberleme program olan ByLock programn kullanan ahslara yönelik limiz Bismil, çermik, çüngü, Dicle, Eil, Ergani, Hani, Kulp, Lice ve Silvan ilçelerinde e zamanl operasyon düzenlendi.

KMLER YOK K?

Operasyonda çiftçi, imam hatip, özel sektör, emekli, ihraç edilen belediye çalan, öretmen, hizmetli, örenci, ev hanmlarnn da aralarnda bulunduu 24 kii, yakalanarak gözaltna alnd.

23 K ARANIYOR

Gözaltna alnan, A.Y, E.S, Ö.O, M.K, M.O, F.K, B.Y, Y.B, Y.ç, Y.Y, Y.D, M.D, M.Y, E.K, H.O, M.C, M.K, V.K, M.Y, R.K, B.A, G.T, G.B. ve .K. l Emniyet müdürlüünde sorguya alnd. Aralarnda görevlerinden ihraç edilen öretmen, doktor ve emniyet mensubunun da bulunduu çeitli meslek gruplarndan 23 ahsa yönelik olarak ise yakalama çalmalar devam ettii bildirildi.

SRTTEK OPERASYON

Buarada, Siirt merkezli 16 ilde, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 26 kii gözaltna alnd.

l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Basavclnca yürütülen FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda örgütün askeri yaplanmasnn eylem ve faaliyetlerinin engellenmesine ve deifre edilmesine yönelik yaplan çalmalarda 30 kiiye yönelik e zamanl operasyon düzenlendi.

Siirt merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonda 24 subay ve astsubay ile 2 öretmen gözaltna alnd. üphelilerin emniyetteki ilemleri sürüyor.

KRPTO FETÖ ALARMI!

Buarada, çileri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, çileri Bakan Süleyman Soylu bakanlnda KOM Daire Bakanl bünyesinde, 81 il Emniyet Müdür Yardmclar ve KOM ube Müdürlerinin katlmyla bir deerlendirme toplants düzenlendi. Toplantya Adalet Bakan Abdulhamit Gül de katld.

Organize suçlarla mücadelede gelinen nokta, bundan sonraki süreçte suç örgütleriyle mücadeleye dönük yeni yol ve yöntemler ve FETÖ ile mücadele faaliyetlerinin ele alnd toplantda Bakan Soylu, FETÖ ile mücadelede, kamu kurum ve kurulularnda yer alan kripto örgüt üyelerinin tespit edilmesini, örgütün sivil ve mahrem yaplanmasna yönelik operasyonlarn devam ettirilmesini istendi.

Soylunun toplantda ayrca, mafya tipi organize suç örgütleriyle mücadeleye yönelik operasyonlarn artrlarak devam ettirilmesi, objektiflerin bu alana çevrilerek mafya yaplanmalarnn vatandalara musallat olmasna müsaade edilmemesi, terörizmin finansmanna kaynaklk eden uyuturucu madde kaçakçlyla mücadelede uyuturucunun tarladan torbaya takip edilmesi ve tüm kaçakçlk suçlaryla mücadelenin kararllkla sürdürülmesi konusunda talimatlar verdii kaydedildi.

YÜRÜTÜLEN OPERASYONLAR

Toplantda ayrca KOM birimlerinin ylbandan 6 Ekim tarihine kadar gerçekletiridikleri faaliyetler hakknda da bilgi verildi. Buna göre, Türkiye genelinde KOM ekipleri tarafndan organize suç örgütlerine yönelik gerçekletirilen 70 operasyonda 950 üpheli gözaltna alnd. Hakim karsna çkartlan üphelilerden 285i tutuklanarak cezaevine konuldu. Geçen yln düzenlenen 37 operasyonda ise gözaltna alnan 573 kiiden 210u tutuklanmt. 1 Ocak - 6 Ekim tarihleri arasnda gerçekletirilen operasyonlarda, 117 tabanca, 23 uzun namlulu silah, 42 av tüfei, 26 kuru sk tabanca, 4 el bombas, 6 bin 596 fiek ile 98 çek ve senet ele geçirildi.

Ana Sayfaya Git