FETÖ'nün iletişim ağı 'ByLock' sistemini PKK da kullanmış

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek, FETÖ'nün iletişim ağı olarak görülen "ByLock" sistemini PKK'nın da kullandığının ortaya çıktığını belirtti.

Haberler 01.12.2016 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖnün Darbe Giriimini Aratrma Komisyonu Bakan Reat Petek, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) iletiim a olarak görülen ByLock sisteminin FETÖ örgütü mensuplaryla beraber PKKnn da kullandnn ortaya çktn belirterek, Bu da gösteriyor ki er güçler arasnda ciddi bir ittifak var. dedi.

FETÖnün 15 Temmuz darbe giriimini, darbelerin ve gizli oluumlarn siyaset üzerindeki etkilerini aratrmak amacyla kurulan Meclis Aratrma Komisyonu üyeleri, FETÖ darbe giriimi srasnda uçaklar tarafndan bombalanan Gölba Polis Özel Harekat Daire Bakanln ziyaret etti.

Komisyon üyeleri, Petek bakanlnda, ilk önce Özel Harekat Antna karanfil brakt ve ehit özel harekat polisleri için dua etti.

Komisyon üyeleri, Özel Harekat Eitim ube Müdürü Recep Korhan Günelden, 15 Temmuzdaki saldrdan zarar gören alanlarla ilgili bilgi ald. Günel daha sonra özel harekat binasnda düzenlenen toplantda komisyon üyelerine saldrlar, sonrasnda yaplanlar ve ehitlerle ilgili ayrntl brifing verdi. Brifingin ardndan dönemin Özel Harekat Daire Bakan olan Sivas Emniyet Müdürü Turhan Aksoy da darbe giriiminin ardndan yaplan çalmalar aktard.

Komisyon üyelerinden AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdan, 17-25 Aralkdan sonras içinizdeki tasfiyeler olmasayd o gece nasl sonuçlanrd? sorusu üzerine Aksoy, darbe giriiminden önce bu terör örgütünün tasfiyeye yönelik youn mesai harcadklarna deinerek, 17-25 Aralk öncesi hava olarak tekilatn tamamna hakimdiler. Kritik birimlerin tamam bunlarn elindeydi. Benim asi görüüm, 17-25 Aralk öncesi tasfiyeler olmasayd, darbe giriimi baarl olurdu. çünkü, bu 3 ylda emniyet tekilat içerisinde ve birimlerimizde katettiimiz bir mesafe var. Bir de psikolojik olarak üstünlüümüz var. Eer bu üstünlüü yakalamam olsaydk o gece polis sokakta o kadar cesaretle hareket edemezdi. diye konutu.

Petek, komisyonla ilgili bilgi vererek, Meclis dndaki ilk çalmann Özel Harekat Daire Bakanlna yapldn bildirdi.

Darbe giriiminde bulunanlara fiilen müdahale ederek hayatn ortaya koyan tüm polis ve askerlerin tarihe geçtiini ifade eden Petek, öyle devam etti:

Biz kahramanlarmzla tpk çanakkale Savanda olduu gibi, Dumlupnarda olduu gibi, stiklal Savamzn aziz ehitleri gibi 15 Temmuz ehitlerimizi de asla unutmayacaz, unutturmayacaz. Ancak asker elbisesi giymi beyinlerinden bir terör örgütüne satlm vatan hainlerini de her vesileyle lanetliyoruz ve onlarn kökünün tüm kurumlarmzdan temizlenmesi için de gereken her ey yaplyor.

er güçler arasnda ciddi bir ittifak var

Toplantnn ardndan çkta gazetecilerin sorularn yantlayan Petek, bir gazetecinin toplantda konuulan Belki de Kandile atlmayan bomba buraya atld. sözüne ilikin sorusu üzerine, FETÖ-PKK ibirliiyle ilgili son zamanlarda önemli bilgilerin gündeme geldiini söyledi.

Petek, ByLock ile ilgili çalmalar yaplrken savclklarn çok önemli bilgilere ulatna iaret ederek, ByLock sistemini FETÖ örgüt mensuplaryla beraber, PKK terör örgütü mensuplarnn kulland ortaya çkyor. Bu da gösteriyor ki er güçler arasnda ciddi bir ittifak var. Kuklalar benzer merkezlerden uluslararas odaklardan üzerimize salnm, idare ediliyor, benzer iletiim sistemlerinin de kulland anlalyor. ifadesini kulland.

MT Müstear ve Genelkurmay Bakannn komisyona davet edilmesine ilikin bir soru üzerine Petek, komisyon üyelerinin bandan bu yana bu konuyla ilgili talepleri olduunu, bu taleplerin hiçbir ekilde reddedilmediini belirtti.

MT Müstearnn, MT Kanununda yer alan baz maddelerden dolay Babakann izinine tabi olduuna dikkati çeken Petek, Genelkurmay Bakanmzn daveti konusunda tpk Özel Kuvvetler Komutan Zekai Aksakall da olduu gibi uanda iki cephede sava olmas nedeniyle bu konu gündemimizde ancak beklemede. dedi.

Komisyon üyeleri, daha sonra Ankara Özel Harekat ube Müdürlüüne geçti.

Ana Sayfaya Git