FETÖ’nün okulunda ünivesite hazırlığı

Batman'da Fetullahçı Terör Örgütü'nden (FETÖ) Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne devredilen ve bir bölümü destekleme kursu olarak hizmet veren okulda gençler üniversiteye hazırlanıyor.

Haberler 18.10.2017 - 08:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gap Mahallesinde bulunan okul 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan Kanun Hükmünde Kararname ile devrinin yaplmasnn ardndan Halk Eitim Merkezi Müdürlüü olarak hizmet veriyor.

Binann bir bölümünde Halk Eitim Merkezi bünyesinde üniversiteye hazrlanan gençler için destekleme kurslar veriliyor.

Krk derslikte 51 öretmen tarafndan üniversiteye hazrlanan örenciler hafta için ve hafta sonu eitim alyor.

Kurslarda, örencilere testlerin yan sra kaynak kitaplar da ücretsiz olarak datlyor.

Halk Eitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar, kurslarn aralksz sürdüünü söyledi.

Örencilere üç grup halinde eitim verildiini ifade eden Atmalar, Hafta boyunca 51 öretmen ile 16 ders veriyoruz. Bu yl üniversiteye hazrlanan bin 600 örencimiz bulunuyor. Geçen sene 530 örencimiz üniversiteye yerleti. Tp, hukuk, mühendislik fakültelerini kazanan örencilerimiz var. Sadece gelir düzeyi düük örenciler deil maddi durumu iyi olan örenciler de kurslarmzda eitim alyor. diye konutu.

- Hedefi hukuk fakültesini kazanmak

Örencilerden Seher Ylmaz, hedefinin hukuk fakültesini kazanarak avukat olmak olduunu belirterek bu hedefine ulamak için çaltn söyledi.

Ylmaz, Ekonomik durumumdan dolay dershane yerine buraya geldim. Eer örenci kazanmak isterse dershane, özel okul fark etmez. Önemli olan azim ve istek. dedi.

Ferhat Lale ise hedefinin beden eitimi öretmenlii olduunu anlatt.

Esra Tanyeli, kursta verilen eitimi yeterli bulduunu dile getirerek, Burann dershaneden, özel okuldan hiçbir fark yok. Hedefim avukat olmak. Hedefime ulamak için buraya geldim. Hedefime burada ulaacama da inanyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git