FETÖ'nün para kasasına darbe

FETÖ'nün finans kaynaklarının deşifresine yönelik soruşturmada haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, "Hawala" olarak bilinen sistem ile Türkiye'ye yasa dışı yollardan para soktuğu ve döviz büroları üzerinden belli bir komisyon ücreti karşılığında, illerde para takibini ve dağıtımını yapan örgüt mensuplarına ulaştırdığı tespit edildi.

Haberler 20.11.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ele geçirilen muhasebe kaytlar ile telefonlardan elde edilen listeleri inceleyen ekipler, üphelilerin söz konusu sistemi kullanarak 13,7 milyon dolar; 2,1 milyon avro ve 12,6 milyon lira tutarnda ilem gerçekletirdiini belirledi. Operasyonda gözaltna alnan üpheli says 58e yükseldi.

HABER MERKEZ

FETÖnün finans kaynaklarnn deifresine yönelik soruturmada haklarnda gözalt karar verilen üphelilerin, döviz bürolar üzerinden belli bir komisyon karlnda Türkiyeye yasa d yollardan para getirdii, illerde para takibini ve datmn yapan örgüt mensuplarna ulatrd tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Basavclnca FETÖ/PDY terör örgütünün finans kaynaklarnn deifresine yönelik soruturmada, bu yln ubat aynda balatlan operasyonun ardndan çalmalarn büyük bir titizlik ve gizlilik içerisinde devam ettiren Ankara Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, FETÖnün Türkiyeye yasa d yollardan para sokmak için Hawala olarak bilinen bir sistemi kullandn deifre etti.

ANARA MERKEZL FNANS KAYNAI

Söz konusu sistemi kullanarak ülke içerisine sokulan yüklü miktardaki dolar, avro ve Türk lirasnn döviz bürolar üzerinden belli bir komisyon karlnda illerde para takibini ve datmn yapan örgüt mensuplarna ulatrldn belirleyen ekipler, operasyonu genileterek baz döviz bürosu yetkilileri ile paray teslim ettikleri kiileri de tek tek ortaya çkard.

Ekipler, stanbul üzerinden Türkiyeye getirildii tespit edilen paralarn özellikle Ankara, zmir, Antalya, Adana, Mersin, Kayseri, Gaziantepte faaliyet yürüten örgüt mensuplarnca, yurt dndaki FETÖcülerden internet üzerinden aldklar talimatlar dorultusunda, aranan veya gaybubet evlerinde saklanan örgüt üyelerine datldn belirledi.

58 K ADRESLERNDE YAKALANDI

Söz konusu paralarn özellikle örgütün mahrem yaps olarak bilinen yap içerisinde faaliyet gösteren ve halen tutuklu bulunan büyük abi ve imamlarn ailelerine de verildii ve Kurban Bayram bata olmak üzere dier dini bayramlarda da saklanan örgüt mensuplar ile tutuklu bulunan örgüt mensuplarnn ailelerine gönderildii ortaya çkarld.

Ele geçirilen muhasebe kaytlar ile telefonlardan elde edilen listeleri inceleyen terörle mücadele ekipleri, üphelilerin söz konusu sistemi kullanarak 13 milyon 744 bin 197 dolar, 2 milyon 135 bin 634 avro ve 12 milyon 628 bin 530 lira tutarnda ilem gerçekletirdiini tespit etti.

Operasyon kapsamnda gözaltna alnan üpheli says 58e yükselirken, haklarnda gözalt karar verilen 79 üpheli arasndaki 7 kiinin döviz bürolarnda yetkili olduklar örenildi.

Ana Sayfaya Git