FETÖ'nün siyasi ayağı çıkarılsın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'un yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada 'Yürekli bir savcı arıyorum. Erdoğan'ı çağıracak ve soracak; 'Ne istediler, siz ne verdiniz' dedi.

Haberler 16.07.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, 15 Temmuz darbe giriiminin üçüncü yldönümü nedeniyle yapt açklamada Yürekli bir savc aryorum. Erdoan çaracak ve soracak; Ne istediler, siz ne verdiniz? te o gün FETÖnün siyasi aya da çözümlenmi olacaktr. te o gün bu kanl darbe aydnla kavumu olacaktr dedi.

CHPnin Twitter hesabndan bir açklama yaymlayan Klçdarolu u ifadeleri kulland:

Türkiye Cumhuriyeti bize altn tabak içinde sunulmad. Türkiye Cumhuriyet Devletinin acyla, kanla gözyayla kurduk. Yeniden bir devlet kurmak için verdiimiz mücadele, bütün dünyann saygsn kazand. Mazlum milletlere örnek olduk.

Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandrmak da cumhuriyet kuranlarn, çocuklarna vasiyetidir. Demokrasiyi oluturmak, gelitirmek derinletirmek kolay deildir. Tarihin her evresinde bunu görürüz. Biz de demokrasi adna ar bedeller ödedik. Ne yazk ki ödediimiz bedeller hep darbe dönemlerinden sonra olmutur.

FETÖNÜN SYAS AYAI

15 Temmuz dorudan bir darbe giriimidir. Cumhuriyetimize, demokrasimize tarihsel birikimimize yaplm açk bir saldrdr. 15 Temmuz 2016da FETÖ anayasal düzeni ortadan kaldrmaya yönelik darbe giriimi, halkmzn, parlamenterlerimizin ve tüm siyasi partilerin demokrasiye ballklar dorultusunda kullandklar, Direnme Hakk sayesinde baarsz olmutur.

Bu nedenledir ki 15 Temmuz, Yüce Meclisin tek vücut olarak hain namlulara direndii, vatandalarmzn teröristlere geçir vermedii bir destandr. Sokaklarda ehit olma pahasna teröristlere direnen tanklara kar koyan vatandalarmz, Yüce Meclisin çats altnda toplanarak parlamenter sisteme ve demokrasimize sahip çkan parlamenterlerimiz, demokrasi kahramanlardr.

uras asla unutulmamaldr ki FETÖ darbe giriimi, sadece 15 Temmuz gecesinden ibaret bir demokrasi kart saldr deildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletini ele geçirmek isteyen FETÖ, bu dorultudaki faaliyetleri srasnda dönemin Ak Parti hükümetlerinin yllarca açk destek görmü, bata ordumuz olmak üzere kamu kurumlarna, güvenlik bürorasisine ve hukuk sistemine yönelik kumpaslar kurmutur. Ergenekon ve Balyoz vb. kumpas davalar yoluyla çounluu Atatürkçü binlerce yurtsever tutuklanm, sahte delillerle haklarnda hüküm tesis edilmitir. FETÖ üyesi ahslarn Türk Silahl Kuvvetleri Bata olmak üzere birçok kurumda yükselmesine bu yolla zemin hazrlanm, kozmik odaya girmesine göz yumulmu, 15 Temmuz darbe giriiminin temelleri atlmtr.

Ana Sayfaya Git