FETÖ'nün yeni haberleşme ağı deşifre edildi

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında, örgütün yeniden yapılanmaya yönelik çalışmalara başladığı, bu kapsamda FETÖ mensuplarının mart ayından bu yana "Cryptnote" isimli şifreli haberleşme programı kullandığı tespit edildi.

Haberler 05.07.2017 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Bat Cumhuriyet Basavcl, Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen polis memuru Cumali Knin örgüt mensuplarnn kendisiyle yeniden irtibat kurmak istedii ihbar üzerine soruturma balatt.

Cumali K, ifadesinde, daha önce kendisinden sorumlu olan mahrem imamlarn evine geldikleri ve maddi manevi bir ihtiyac olup olmadn sorduklarn beyan etti. tirafç eski polis, evine gelen kiilerin ByLocktan daha güvenilir bir program yükleyeceklerini söylediklerini belirterek, bilgisayar ve telefonuna Cryptnote isimli ifreli haberleme programn yüklediklerini kaydetti.

Basavcln talimatyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüü ekipleri, eski polisin evine gelen 3 kiiyi takibe ald. Ekipler, 2 aylk fiziki takibin ardndan zanllarn, daha önce örgüt ile iltisakl olduu iddiasyla meslekten ihraç edilen memurlarn evlerini ziyaret ettikleri ve toplantlar yaptklarn belirledi.

Bunun üzerine zanllarn adreslerine düzenlenen operasyonda, dris D, Mahmut O. ve Mutlu D. gözaltna alnd. Savclktaki sorgularnn ardndan mahkemeye çkarlan zanllar, terör örgütüne üye olmak suçundan tutukland.

Zanllarn, örgütün yeniden yaplanmasna yönelik çalmalar yaptklar, bu balamda Cryptnote isimli ifreli haberleme programn memuriyetten ihraç edilen mensuplarnn bilgisayar ve telefonlarna yükledikleri ve bunun araclyla FETÖ üyeleriyle iletiime geçtileri saptand. Zanllarn ayrca cezaevinde bulunan üyelerinin ailelerine ulaarak, örgütten kopular engellemeye yönelik görümeler yaptklar tespit edildi.

Bugüne kadar açlan FETÖ soruturmalarnda ismi geçmeyen zanllarn cep telefonlar, HTS kaytlar ve hesap hareketlerinin de incelendii soruturmada, zanllarn örgüt içi itiraflarn önüne geçmek ve hala deifre olmayan mensuplarnn moral ve motivasyonlarn yüksek tutmak amacyla hareket ettikleri belirlendi.

Ana Sayfaya Git