FETÖ'nün yeni taktiği

WhatsApp üzerinden propagandaya başlayan FETÖ, örgüt lideri Gülen fotoğrafıyla birlikte "İmanınız varsa dayanacaksınız" mesajları atılıyor.

Haberler 31.07.2017 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Darbe giriimi sonras devletin tüm kademelerinden temizlenen FETÖ, Twitter ve Facebooktan sonra imdi de WhatsApp üzerinden propagandaya balad. Uygulama üzerinden rastgele gönderilen mesajlarda siyaset kurumu ve ekonomi kötülenirken örgüt lideri Gülen fotorafyla birlikte mannz varsa dayanacaksnz ifadeleri de paylalyor.

WHATSAPPTAN PROPAGANDA MESAJLARI

Pensilvanyadaki elebalar Fetullah Gülen tarafndan kumanda edilen FETÖ mensuplar, Twitter ve Facebookun ardndan propaganda faaliyetleri kapsamnda akll telefonlardaki WhatsApp uygulamasn da etkin ekilde kullanmaya balad. WhatsApp üzerinden vatandalara mesaj gönderen FETÖcüler, halen din istismarcs örgütü güçlü göstermeye, aibeye karmam masum bir yap olarak pazarlamaya çalyor. Tanmadklar numaralardan mesaj alan vatandalar, Türkiyenin kötülendii, Gülenin fotoraf ve sözlerinin paylald propaganda mesajlaryla karlayor.

MANINIZ VARSA DAYANACAKSINIZ

FETÖcülerin baz mesajlarnda, Dünya Bankas adna gönderilen Türkiye ekonomisi tam anlam ile çökene kadar hiçbir devlet, hiçbir irket Türkiyeye yardm etmeyecek. Yardm eden olursa tehlike altna girer gerçek d açklamayla toplum tedirgin edilmek isteniyor. Yine FETÖcülerce gönderilen mesajlarda, Gülenin militanlar tarafndan çok tercih edilen fotoraf paylalarak, görselin altna teröristbann mannz varsa dayanacaksnz ifadesi ekleniyor.

Gülenin 17-25 Aralk operasyonu sonras mannz varsa dayanacaksnz balyla internet ortamna yüklenen sesli konumasnda, adeta 15 Temmuzda darbe giriiminde bulunulaca ima edilerek, mannz varsa dayanacaksnz. Diinizi skacaksnz, ylgnlk göstermeyeceksiniz. Bu dünya dayanma dünyasdr, darlma dünyas deildir diyeceksiniz. Saanak saanak banzdan belalar yasa, yer ak ak olsa bela fkrsa, sema ak ak olsa bela yadrsa, ibadetu taatin mevzut eklinden bin kat fazlas sizin üzerinize yüklense, masiyetler daha da azgnlasa yine de diini skacak, üveykler gibi kanatlanacak, eteklerine tozu topra bulatrmadan neredeyse baz meleklere ta çkartacak ekilde semada onlar geçecek ve kulluunu ispat etmeye çalacak. Zira önümüzdeki yn yn vaizfeler böyle olmay bekliyor, böyle olmay iktiza ediyor denilmiti.

VATANDALAR KAYETç OLDU

Telefon rehberinde kaytl olmayan ve tanmad FETÖ mensuplarnn WhatsApp üzerinden gönderdii propaganda mesajlaryla rahatsz ettii Osman Akdoan isimli vatanda, 3-4 gün önce hiç tanmadm bir numaradan abuk subuk mesajlar gelmeye balad. lk balarda dikkate almadm. Meczuptur deyip geçitirdim. Ancak son mesajda örgüt lideri Fetullah Gülenin gökyüzüne bakan fotorafyla birlikte sözleri paylalnca FETÖ propagandas yapldn anladm. Bu konuda polise gerekli bilgiyi verdim dedi. (Karar)

Ana Sayfaya Git