FETÖ'nün yeni taktiği "Falcon üzerinden online görüşme"

FETÖ'nün, örgüt üyelerinin bir araya gelmelerini önlemek, dikkat çekmemek amacıyla şifreli haberleşme ağı "Falcon" üzerinden "online görüşme" seansları düzenlediği ortaya çıktı

Haberler 20.03.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ), mensuplarnn bir araya gelmelerini önlemek, dikkat çekmemek amacyla ifreli haberleme a Falcon üzerinden online görüme seanslar düzenledii belirlendi.

Darbe giriiminden önce ByLock adl ifreli haberleme programn kullanan örgüt üyeleri son dönemde ise bir baka ifreli haberleme a Falconu kullanmaya balad. Örgüt tarafndan, mensuplarnn bir araya gelmelerini, dikkat çekmelerini engellemek amacyla program üzerinden online görümeler yaplmas kararlatrld.

FALCON ÜZERNDEN GÖRÜME

Örgüt üyeleri, ByLock benzeri özelliklere sahip kriptolu uygulama Falcona, kendilerine verilen kullanc adlar üzerinden giri yapt. Örgüt üyelerinin bir arada ve ayn anda görümelerini salamak için program üzerinden çok sayda grup oluturuldu.

Online görüme ad verilen iletiim seanslar srasnda örgütün yeni talimatlar aktarld.

Deifre edilen mesaj içeriklerine göre görümelerde örgütle ilgili sorunlar ve alnmas gereken tedbirler tartld, Gaybubet olarak adlandrlan hücre evlerine yönelik çeitli emirler verildi.

Görümelerde, örgüt üyeleri, kendilerine yönelik herhangi bir operasyon öncesinde yapmalar gerekenler konusunda bilgilendirildi.

Ana Sayfaya Git