Fetosavar komutan!

ByLock kullandığı tespit edilen Albay Keleş'in "Feosavar" sosyal paylaşım hesabı olduğu ve buradan paylaşımlarda bulunduğu iddia ediliyor.

Haberler 09.02.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriimine ilikin soruturmada tutuklanan ve Türk Silahl Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen eski Diyarbakr l Jandarma Komutan Albay Hasan Ceyhun Kele hakknda üç kez arlatrlm müebbet ve 15 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, tutuklu sank Kele hakknda hazrlanan iddianame, 4. Ar Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edildi.

ddianamede, terör örgütü FETÖ/PDYnin terminolojisi, örgütün yaps ve ileyii, hiyerarisi, kamu personeli ile örencileri örgüte kazandrmas yöntemleri, örgütün mali yaplanmas, gelir kaynaklar ve kripto haberleme programlarna ilikin bilgiler detayl olarak yer ald.

FETÖ ile balantlar olduu gerekçesiyle jandarma personeli hakknda görevden uzaklatrma ve ihraç ilemlerinin balatld hatrlatlan iddianamede, Diyarbakr Jandarma Bölge Komutanlndan Kelein isminin de aralarnda bulunduu ihraç listesinin Basavcla gönderildii bildirildi.

Sözde darbe giriiminde bulunan terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarndan oluan Yurtta Sulh Konseyinin Genelkurmaydan Tüm Askeri Birliklere Harekat Yldrm balkl, skyönetim direktifi konulu mesajnn Diyarbakr l Jandarma Komutanlna 22.31de ulat anmsatlan iddianamede, l Jandarma Komutanlnn da bu mesaj bal birliklere gönderdii aktarld.

- ByLock kulland tespit edildi

ddianamede, l Emniyet Müdürlüünün Cumhuriyet Basavclna gönderdii yazda Kelein, örgütün ifreli haberleme program ByLocku kullandnn tespit edildii vurguland.

Kelein 2 çocuunun Ankarada FETÖ ile balantl okullarda eitim gördüüne yer verilen iddianamede, söz konusu eitim kurumlarnn Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda FETÖ/PDY ile balantl olduklar gerekçesiyle kapatld bildirildi.

Darbe giriimi gecesi harekat emrini nöbetçi amir Semih Akdoan ile Kelee ileten askeri personel Özgür Kayann ifadesine de yer verilen iddianamede, Kayann, makamnda bulunan Kelein tiört ve kapri giymi olduunu gördüünü söyledii aktarld.

ddianamede Kele, darbe teebbüsünün gerçekletii geceye ilikin ifadesinde, unlar kaydetti:

Gelimeleri ort ve tiörtle takip etmemin sebebi, her an bir gelime olabilme ihtimaline binaen sürekli telefon görümesi yapyor olmamd. Saat 02.00ye kadar bu ekilde konuyu takip ettim. Youn görümeler yapyordum ve giyinmeye frsat bulamadm. Bu skyönetim direktifleri, harekat yldrm eklinde ve dorudan tüm birliklere bildiim kadaryla gönderildii için bu direktiflerin sorumluluk alanmdaki birliklere datlmasn engelleme durumum söz konusu olmad. Gerekli tüm önlemleri almak üzere ilçe jandarma komutanlar ile görütüm.

ddianamede, Kelein, skyönetim direktiflerine uyulmas gerektiine dair olaan d mesajlar iletilmi olmasna ramen, hayatn olaan akna aykr ekilde gelimeleri istirahat kyafetleriyle makamnda televizyondan takip ettii kaydedildi.

Genelkurmayn emirlerine uyulmas yönündeki hazrlk ikaz ve birlik intikali konulu olaan d emirlere ramen Kelein darbe giriimin öncüsü bu mesajlarla ilgili önlemleri almad vurgulanan iddianamede, unlara yer verildi:

Darbe giriimi sonrasnda Kelein, darbe giriimi dosyasnda tutuklanan Diyarbakr 16. Mekanize Piyade Tugay Komutan Sava Beyribey ile 127 saniye görüme yapt tespit edilmitir. Kele hakknda Fetosavar sosyal paylam hesabnda FETÖ/PDY üyesi olduuna dair paylam yapld ve bu paylamda ismi geçen dier jandarma görevlilerinin bir ksmnn ayn iddia sebebiyle tutuklu olduklar veya görevinden uzaklatrld anlalmtr.

üphelinin, örgütün kendi aralarnda gizli iletiimi salamak amacyla kullandklar ByLock programn kulland tespit edilmitir.

- 3 kez arlatrlm müebbet istemi

ddianamede, görevden uzaklatrlan Diyarbakr l Jandarma Komutan Hasan Ceyhun Kele hakknda Anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs etmek ve Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs etmek suçlarndan 3 kez arlatrlm müebbet, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan da 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git