FETÖ'ye darbe

Mardin'de 17 polis ve meslekten ihraç edilen 11 asker, FETÖ soruşturması kapsamındaki iki dosyadan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberler 23.03.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin merkezli 20 ilde e zamanl düzenlenen FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda gözaltna alnan 20si eski polis, 1i polis ei olmak üzere toplam 21 kiiden 17si, çkarld mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mardindeki ikinci operasyonda ByLock kullandklar tespit edilen ve ihraç edilen 11 eski askerden 10u çkarld mahkeme tarafndan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruturma kapsamnda gözaltna alnan ve meslekten ihraç edilen, örgütün ifreli haberleme program ByLock kullandklar gerekçesiyle gözaltna alnan 1i polis ei, 20si eski polis 21 üphelinin Mardin Emniyet Müdürlüündeki ilemleri tamamland. Sorgular tamamlanan 21 üpheli, Mardin Adliyesine sevkedildi. Savclktaki ilemlerin ardndan 2 eski polis serbest braklrken, tutuklanma talebiyle hakimlie sevk edilen zanllardan 17si tutukland, polis ei ile birlikte toplam 2 kii adli kontrol karar ile serbest brakld.

Mardin Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri adreslerinde bulunamayan 5 eski polisin de yakalanmas için çalma yapyor.

POLSLERE, ASKER GELRSE SLAHLARINIZI TESLM EDN MESAJI

Öte yandan, soruturma kapsamnda tutuklanan zanllardan biri ifadesinde, 15 Temmuz darbe gecesi sohbet abisi tarafndan FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarnca kullanlan Eagle isimli program üzerinden, Arkadalar darbe oluyor, asker gelirse silahlarnz teslim edin, karde kan dökülmesin, bir sorun olursa Mehmet Partigöçe ... numaral telefondan ulaabilirsiniz yazl mesaj gönderildii, kabul etmeyen kiilere de, Arkadalar denileni yapn diye ikinci bir mesaj gönderildiini itiraf etti.

Baka bir zanl ise 17/25 Aralk sürecinden ksa süre önce Hakan ükürün TEM Daire Bakanln ziyaret ettiini, bir zanlnn da FETÖ/PDY yaplanmasnda, katalog imam (mutluluk imam) olarak bilinen Ahmet .nin sohbet abilii yaptn belirtti.

Soruturmada ayrca, polis akademisinde eitim gören bu yapya müzahir örencilerin tatillerde örgütten kopmamalar için memleketlerinden kendilerine sorumlu kiiler görevlendirildii ve bu kiilerin belli periyotlarla Ankaraya gelerek akademide eitim gören örenciler ile özel olarak ilgilendii belirlendi. Ayrca TEM Daire Bakanlnca tanzim edilen basn bilgi notlarnn ilk olarak bu yapya müzahir yayn organlarna servis edildii, daha sonra da dier basn gruplarna gönderildiinin tespit edildii de yer ald.

10 ASKER TUTUKLANDI

Buarada, Mardin Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturmaya ilikin, örgütün haberleme program ByLock kulland belirlenen ve daha önce meslekten ihraç edilen 11 eski asker bir hafa önce gözaltna alnmt. Emniyetteki sorgular tamamlanan 11 eski asker, bugün adliyeye sevk edildi. Savclkta ifadeleri alnan 11 asker, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Hakimlikte ifade veren sanklardan biri adli kontrol artyla serbest braklrken, 10u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ana Sayfaya Git