"Fetullah Gülen isterse ben de başımı açarım"

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Tekirdağ'daki "kadın yapılanmasına" yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 32 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Haberler 12.10.2017 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tekirda 3. Ar Ceza Mahkemesince adliye binasndaki salonlarn fiziki yetersizlii nedeniyle l Milli Eitim Müdürlüünün toplant salonunda görülen durumaya 4ü tutuklu 32 sank ile avukatlar katld.

BEN ZEYNEP KAYA DYE BR çAIRDI

Tutuksuz sanklardan Elif Kaya savunmasnda, FETÖ veya baka bir örgüte üyeliinin bulunmadn, Tekirdada kurulan ancak daha sonra Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatlan Trakya nci Dernei adl kurumun gezi dnda hiçbir faaliyetine katlmadn ifade eden Kaya, Ben bu dernein düzenledii gezilere katldm. Bir de aure günü düzenlenmiti ona gittim. Aure günü dnda hiçbir faaliyetlerinde yer almadm. Sohbetlerine de katlmadm. Beni Zeynep Kaya diye biri çard. Benim bu örgütle uzaktan yakndan bir alakam yoktur diye savunma yapt.

Mahkeme bakannn Kayaya bir yurtd gezisinde Dilara kod adl tutuklu sank Gülay Yaar ile arasnda geçen tartmay sormas üzerine, unlar söyledi:

TÜRKYEDE BALARI KAPALI ROMANYADA AçIKTI

Dediim gibi ben sadece bu dernekle gezilere gittim. Daha önce de Diyarbakr, Urfa ve Mardine tarihi yerleri görmek için girmitim. Dilara ile yurtdna Romanyaya geziye gittiimizde konaklamak için bir yurda geçtik. Orada daha önce Türkiyede gördüüm iki örenci vard. Bunlar Türkiyede kapal ancak Romanyada açkt. Bunu geziden sorumlu olan Dilaraya sordum. O da bana bilmediin eyler var sen anlamazsn dedi. Bunun üzerine tartma büyüdü, sonra bana Fetullah Gülen isterse ben de bam açarm diye çkt. Bunu bana söylediinde Zeynep Klç ve Aye ahan, Nilgün Civelek de vard. Onlar da Dilarann haklln savunarak beni orada yalnz brakp gitti.

Tekirda Cumhuriyet Basavclnca FETÖ/PDYnin kadn yaplanmasna yönelik soruturma kapsamnda hazrlanan ve Tekirda 3. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede sanklar hakknda terör örgütüne üye olmak, suç ilemek amacyla örgüt kurmak suçlarndan 5 yldan 10 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git