Feyzioğlu: Çoklu baro, alternatif baro kabul edilemez

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatlık kanununda bazı değişiklikler yapılmasına ilişkin, "Ne Türkiye Barolar Birliği'nin ne de Türkiye'deki bir tek baronun bunu istemesi mümkün değildir. Çoklu baro, alternatif baro, barolara kayıt zorunluluğunun kalkması bunlar hiç kimse için ve Türkiye için kabul edilemez" dedi.

Haberler 09.05.2020 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBB Bakan Metin Feyziolu, makamnda düzenledii basn toplantsnda, avukatlk kanununda baz deiiklikler yaplmasna ilikin süreci yakndan izlediklerini belirterek, konu hakknda bilgisi olan, sürecin içinde bulunan milletvekilleri ve Adalet Bakan Abdulhamit Gül ile sürekli görütüünü söyledi. Sosyal medyada, Avukatlk Kanunu Tasla adyla paylamlar yapldn ancak böyle güncel ve gündemde bir taslan olmadn belirten Feyziolu, Farkl bir çalma, u anda mecliste gayri resmi olarak yürümektedir. Meclis çalmalar baladnda da anladm kadaryla teklife dönüecektir. Yaptm çok youn görümelere, istiarelere ve irtibatlara dayanarak söylüyorum; çalmann amacnn barolar zayflatmak olmad alt çizilerek, görütüüm her sayn milletvekili, bakanlk yetkilisi ve her düzeyden devlet yetkilisi tarafndan ifade edilmitir. Barolar zayflatmak amac vardr diye gündeme getirilen sözlere, tibar etmeyiniz denilmektedir. Görütüüm kaynaklar, Barolar yok ediyorlar ya da barolarn sesini ksyorlar yerine Asla barolarn sesini ksmyoruz, barolarda sesi kslm olanlara ses vermeye çalyoruz, niyetimiz budur dediler ifadelerini kulland.

çOKLU BARO, ALTERNATFL BARO FETÖNÜN, PKKNIN HAYALDR

Bu taslakta çoklu baro, alternatifli baro ya da barolara kayt zorunluluunun kalkmasnn yer alp almayacann çok sorulduunu hatrlatan Feyziolu, görütüü isimlerden, yazl taslak olarak bitirilmi olan metinde, bunlarn yer almadn örendiini söyledi. steyenin istedii kadar baro kurmas ya da barolara kayt zorunluluunun kalkmas gibi bir düzenlemenin Anayasann açk hükümlerine ve ruhuna da aykr olacan söyleyen Feyziolu, çünkü barolar ve Barolar Birlii herhangi bir meslek odas deildir. Anayasada da yeri vardr. Ben böyle bir projenin de olduunu düünmüyorum. Böyle bir izlenim edinmedim. Esasen çoklu baro, alternatif baro FETÖnün, PKKnn ve DHKP-Cnin hayalidir. Devletimizin en üst karar makamlarna da ulaarak anlattm. çoklu baro sistemine geçilecek olursa, yani bir ilde birden çok baro kurulsun denildiinde DHKP-C sempatizanlar kendi barolarn, FETÖ sempatizanlar kendi barolarn, PKK sempatizanlar kendi barolarn kurma faaliyetine girerler dedi.

çOKLU BARO, ALTERNATF BARO TÜRKYE çN KABUL EDLEMEZ

Böyle bir projenin Türkiyenin bir kargaaya sürüklenmesine sebebiyet verebileceini belirten Feyziolu, öyle konutu:

Mesele sadece bir baro meselesi olmaktan çkar, barolar bu örgütlerin, bu emperyalist güçlerin sözcüsü durumuna dönüür. Eer barolarda bir antidemokratik temsil sistemi olduu düünülüyorsa bu çözülür. Ama çoklu baro apayr bir eydir. Ne Türkiye Barolar Birliinin ne de Türkiyedeki bir tek baronun, avukatn bunu istemesi mümkün deildir. Sorun eer temsilde ve demokratik seçimlerdeyse, bu oturulur konuulur, öyle yaplr denir, biz de düüncelerimizi teklif somutlatnda çok açk ve net bir ekilde ortaya koyarz. Herhalde önümüzdeki hafta içerisinde kamuoyuna açklanr diye düünüyorum. çoklu baro, alternatif baro, barolara kayt zorunluluunun kalkmas, bunlar hiç kimse için ve Türkiye için kabul edilemez. Devletimiz de bu konuda, ben hiçbir ihtimal vermiyorum ki doru akn farkl bir yöne seyretmesine izin versin.

Ana Sayfaya Git