Fezleke Külliye'de

Adıyaman'da, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirilen, HDP Milletvekili Semra Güzel ile birlikte samimi fotoğrafları ortaya çıkan 'Koçero Meleti' kod adlı PKK'lı terörist Volkan Bora'nın, 2015 ve 2016 yılında 2 asker ile 1 güvenlik korucusunun şehit edildiği saldırının faillerinden olduğu belirtildi.

Haberler 12.01.2022 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

29 Nisan 2017 tarihinde, güvenlik güçleri tarafndan alnan anlk istihbaratn ardndan Adyaman krsalnda TSKnn hava unsurlarnca operasyon düzenlendi. PKKl teröristlerin kullanld tespit edilen snak ve maaralar vuruldu. Operasyonda, aralarnda Volkan Borann da bulunduu yeil ile gri kategoride arand tespit edilen 8 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen dier teröristlerin kulland snakta yaplan aramalarda; 4 tüfek, 5 el bombas, uzaktan kumandal el yapm patlayc, 2 telsiz, 3 bçak, dürbün, çok sayda mermi ve fiek ile srt çantalar, örgütsel doküman ve baz yaamsal malzeme ele geçirildi.

SÖZLÜM DYE KENDSN SAVUNDU

Terörist Volkan Borann güvenlik güçlerince yaplan cep telefonu incelemesinde HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel ile terör örgütü kamplarnda çekilen fotoraflar ortaya çkt. Fotoraflarda, Volkan Borann yanndaki HDPli Semra Güzelin terörist kyafeti giydii ve PKKllarn bulunduu mezarl ziyaret ettikleri görüldü.

HDPli Semra Güzel, terörist Volkan Bora ile üniversite yllarnda tantklarn ve sözlendiklerini, görümenin çözüm sürecinde olduunu ve örgütün yönlendirmesi ile söz konusu kyafetleri giydiini ifade ederek kendisini savundu. Yaanan gelime sonras Ankara Cumhuriyet Basavclnca HDPli Güzel hakknda fezleke hazrlanarak Adalet Bakanl tarafndan, TBMMye sunulmak üzere Cumhurbakanlna gönderildi.

2 ASKER VE 1 KORUCUYU EHT ETM

Semra Güzelin sözlüsü olarak tantt terörist Volkan Borann 2015- 2016 yllarnda Adyamanda PKKnn düzenledii saldrlara katld ortaya çkt. Hava bombardman ile etkisiz hale getirilen Volkan Borann da aralarnda olduu 8 teröristin, 20 Temmuz 2015te Adyamanda Uzman Onba Müsellim Ünaln ehit edilip, 2 askerin de yaraland, 24 Haziran 2016da Boazözü köyü krsalnda Jandarma Er Mücahit imekin ehit edildii ve 9 Eylül 2016da Bahçe mezrasnda güvenlik korucusu Yusuf Sönmezin ehit edildii saldrlarn failleri olduklar ortaya çkt.

Ana Sayfaya Git