Figen Yüksekdağ için 10 yıl hapis istemi

Mersin'de, 2016'da HDP Eş Genel Başkanıyken katıldığı il kongresi ve Nevruz kutlamasında yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini alenen aşağılamak' suçlamasıyla yargılanan Figen Yüksekdağ için mütalaa veren savcı 10 yıl hapsini istedi.

Haberler 12.09.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mersin 2nci Ar Ceza Mahkemesinde 8 yl ar hapis cezas istemiyle yarglanan ve baka bir suçtan Kandra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapal Ceza nfaz Kurumunda tutuklu bulunan Figen Yüksekda, mazeret bildirerek durumaya katlmad. Yüksekdan avukatlar Ali Bozan ve Özgür çalar, Ankara 16nc Ar Ceza Mahkemesinde de yarglanan Yüksekdan duruma tutanann çözüldükten sonra birletirmeye yönelik olarak dosyann getirilmesini istedi.

YÜKSEKDA YARGILANDI

Mahkeme heyeti sann ayn olmas dnda irtibat bulunmad gerekçesiyle dava dosyalarnn birletirme talebini reddetti. Daha önceki durumada mütalaasn veren mahkeme savcs ise, bu durumada da mütalaasn tekrarlayarak, Yüksekdan terör örgütü propagandas yapmak suçundan 8 yl, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini alenen aalamak suçundan ise 2 yl kadar olmak üzere 10 yl hapis cezasyla cezalandrlmasn talep etti.

Mahkeme heyeti, Yüksekdan mütalaaya savunma yapmas için durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git