Finans Kaynağı Kurutuluyor!

Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçesinde güvenlik güçlerince terörün finans kaynağı uyuşturucuyu ele geçirmek amacıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 ton 462 kilogram esrar ele geçirildi.

Haberler 28.05.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 28.05.2017 - 10:11

Diyarbakrn Lice ve Hazro ilçeleri krsalnda düzenlenen uyuturucu operasyonu kapsamnda, toplam 5 ton 174 kilo esrar ele geçirildi.

l Jandarma Komutanlna bal ekiplerin Lice ve Hazro ilçeleri krsalnda düzenledii uyuturucu operasyonu ile ilgili Diyarbakr Valiliince yaplan yazl açklamada, Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca; elde edilen istihbari bilgiye istinaden Lice ve Hazro lçeleri krsal alannda bölücü terör örgütünün finans kayna olan imal edilmi yasa d uyuturucu maddeleri ele geçirmek maksadyla, 25-26 Mays 2017 tarihlerinde operasyonel faaliyet icra edilmitir.

FNANS KAYNAI

cra edilen faaliyet kapsamnda; Hazro ilçesi Ormankaya ile çitlibahçe köyleri arasnda bulunan Mindiro Tepe mevkiinde araziye gizlenmi vaziyette 712 kilo toz esrar maddesi, Lice lçesi Kabakaya köyü Kaderesi mevkiinde araziye gizlenmi vaziyette 3 ton 400 kilo toz, 350 kilo kubar esrar maddesi olmak üzere toplam 4 ton 462 kilo uyuturucu madde ele geçirilmi olup, ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savclnn talimat gereince muhafaza altna alnarak adli ilemlere balanmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve bölücü terör örgütünün finans kaynaklarnn yok edilmesi maksadyla narko-terörizmle mücadeleye yönelik çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git