Firari FETÖ şüphelisi Erkan Akkuş’un soruşturmasından detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan FETÖ şüphelisi Erkan Akkuş’un emniyet ve savcılık sorgusunda terör örgütüyle ilişkisi olduğu iddialarını reddettiği öğrenildi.

Haberler 25.08.2020 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edinilen bilgilere göre, FETÖ ile hiçbir balants olmadn ileri sürerken, evinde yaplan aramada ele geçirilen çöl Denizi adl kitap ile Sayn Zeynep Hanm yazl örgüt eleba Fetullah Gülene ait fotoraftan da haberdar olmadn savundu. Akkuun, FETÖ hakknda bildiklerinizi anlatnz sorusuna u yant verdii örenildi:

Bu yapnn hakknda özel bir bilgiye sahip deilim. Ben bu yapnn üyesi deilim. Bu yapnn hiçbir faaliyetine yani gizli ve benzeri faaliyetlerine itirak etmedim. Hiçbir karar alc mekanizmasnda bulunmadm. Kanal Türk isimli yerde çalrken bu yapnn sohbetlerine 2-3 defa gittim. Sohbetlerden bir ey anlamadm hatta uyuya kaldm. Bu yapnn yurtdndaki okullarnda ülkemiz için yaplan milliyetçi faaliyetlerini biliyordum, bu beni etkilemiti. Afrikada su kuyular açma gibi faaliyetleri basndan görüyordum ve beni bu yapnn etkileyen taraflar bunlardr.

SORUTURMADA DETAYLAR

üpheli Erkan Akkua 12 Nisan 2016 tarihli O paralel balonu birgün patladnda arkasna saklanan kim varsa kusurlaryla ortada kalacak ile 24 Haziran 2016 tarihli Fransz ihtilalinin kudretli isimlerinden Maximillien Robespierre döneminden ksa bir kesitTarih uyarp durmu.. ve 11 Temmuz 2016 tarihli Sizin saatleriniz olabilir ama zaman bizimdir eklindeki sosyal medya paylamlar soruldu. Akku, bu paylamlar örgüte destek olmak amacyla yapmadn söyledi.

Hakknda soruturma olduunu bilmesine ramen ifade vermek için gelmemesini ve firari duruma dümesi ile ilgili ise Korktuum için karln veren üpheli Akku, yurtdna çkmaya çalmadn savundu. Akku evinde yaplan aramada ele geçirilen çöl Denizi adl kitaptan da üzerinde Sayn Zeynep Hanm yazl FETÖ eleba Gülene ait fotoraftan da haberi olmadn ileri sürdü.

Ana Sayfaya Git