Fırat Çakıroğlu davasında söz hakkı Devlet Bahçeli'de

2014 yılında Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylar sonrasında öldürülen Fırat Çakıroğlu'nun katil zanlısı ile alakalı çıkan iddialara Devlet Bahçeli açıklama yaptı

Haberler 10.05.2017 - 13:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2014 senesinde Ege Üniversitesinde çkan kart olaylarda öldürülen Ülkü Ocaklar Ege Üniversitesi sorumlusu Frat Ylmaz çakrolunun katil zanlsnn hakknda geçtiimiz günlrde okulda affedilecek sylentileri çkmt. MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, katil Nurullah Semo ile alakal ortaya atlan bu iddialara yant verdi.

Üniversitede 2015 ylnn ubat aynda yaanan kavgada, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4üncü snf örencisi olan ve ayn zamanda Ülkü Ocaklar Ege Üniversitesi sorumluluu yapan Frat Ylmaz çakrolu öldürüldü. Cinayetle ilgili olarak gözaltna alnan Ege Üniversitesi EdebiyatFakültesi Sosyoloji Bölümü 3üncü snf örencisi N. S. tutukland.

Cinayet suçundan tutuklu yarglanan N.S. için Ege Üniversitesinin eski rektörü Prof. Dr. Candeer Ylmaz döneminde açlan soruturma dosyas daha sonra göreve gelen Prof. Dr. Cüneyt Hocokun döneminde de sürdü. Cüneyt Hocokunun ilem yaplmas istemiyle disiplin kuruluna gönderdii dosya kurul toplanamad için görüülememiti. Bu srada N.Snin okuldan atlma karannn kaldrld ya da halen örenciliinin halen devam ettiine yönelik haberler tartmalara neden oldu. Özellikle çakrolunun üyesi olduu Ülkü Ocaklar bu durum karsnda büyük tepki gösterdi. Geçen günlerdeki açklamasnda N.S.nin atlma kararnn kaldrldna yönelik iddialar yalanlayan okul yönetimi bugün de tartmalar bitiren toplanty yapt. Üniversite disiplin kurulu, halen yargland olaydaki suçlamalardan dolay oy birliiyle N.S.yi okuldan att.

TANRIKULU: ADALET TECELL ETM OLUYOR

MHP Genel Bakan Yardmcs ve zmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrkulu, N.S.nin Ege Üniversitesi Disiplin kurulu kararyla okulla iliiinin kesilmesini u sözlerle deerlendirdi: 2015 ylndaki üzücü olayda maalesef okuldaki PKK yanls bir grup örenci kisvesi altndaki militanlarn çkard olaylarda Frat çakrolu, N.S. tarafndan öldürülmütü. Bu katil zanlsnn okulla iliii kesilmemiti. Olay, özellikle ülkücü camia üzerindeki infial yaratt. Partimizin sal günkü grup toplantsnda Genel Bakanmz yapt konuma Rektörlüü bu konuyla ilgili kesin bir kararn verilmesi gerektii konusunda uyard, aksi taktirde bu olayn aibeli bir ekilde devam edeceini belirtti. Rektörlüün bu çar üzerine ald kararla adelet tecelli etmi oluyor. Zaten örenci olmayan bu katil zanlsnn okulla da iliii kesilmi olduunu örendik.

ÖLDÜRÜLMES

zmirde, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. snf örencisi Frat çakrolu, 20 ubat 2015tePKK yanda olduu iddia edilen kiiler tarafndan bçaklanarak öldürülmütü. zmir 2. Ar Ceza Mahkemesinde ise durumann görülmesine devam edildi. Yaplan durumaya, hayatn kaybeden Frat Ylmaz çakrolunun babas Fuat Mahir çakrolu ile taraflarn avukat ve MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile eski zmir milletvekili Murat Koç ve tutuklu sank Nurullah S. katlrken, baka suçtan tutuklu Cihat B. ise tutuklu bulunduu ceza evinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile katld. Mahkeme bakan, hard diskle ilgili jandarma kriminal laboratuvarndan gelen raporda, Sabit disk onarma cihaz ve yazlm kullanlarak kopyasnn alnmasna çallm ancak içeriine eriilemedii için kopyas alnamamtr. Veri inceleme laboratuvar tarafndan tarafmza herhangi bir görüntü dosyas teslim edilmediinden talep edilen incelemeler yaplamamtr dendiini okundu. Sank avukatlar gelen rapora itiraz edip yeniden rapor alnmasn talep etti.

FIRAT YILMAZ HAKKINDA

Frat Ylmaz çakrolu, 1 Ocak 1991de Konyann Akehir ilçesinde dünyaya geldi. Ege Üniversitesinde Ülkü Ocaklar temsilcilii yapan çakrolu, Edebiyat Fakültesinde kart görülü örencilerin saldrsnda bçaklanarak hayatn kaybetti.

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4üncü snf örencisi Frat Ylmaz çakrolunu öldürdüü iddiasyla gözaltna alnan Sosyoloji Bölümü 4üncü snf örencisi Nurullah Semo tutukland.

Mahkeme heyeti, sank Nurullah Semonun tutukluluunun devamna ve olay yeri görüntülerinin yeniden incelenmek üzere Jandarma Kriminal Daire Bakanlna gönderilmesine karar vererek durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git