Fıtık ameliyatına son veren tedavi

Boyun ve bel fıtığı rahatsızlıkları için çare gösterilen ameliyatları ikinci plana atacak bir tedavi bulundu...

Haberler 19.03.2017 - 12:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nurdan AAR

DYARBAKIR-Uzmanlar, son yllarda toplumda oldukça sk duyulan bel ve boyun ft rahatszlnn proloterapi ile ameliyat olmadan çözüme kavuabileceini söyledi.

Her 10 yetikinden 8inin hayatnn bir döneminde bel ars ile tantn belirten uzmanlar, ftn aniden oluabilecek bir rahatszlk olmadna dikkat çekti. Bel bölgesinde 5 omur bulunur, bunlarn arasnda yumuak yapdaki diskler, eklemler, güçlü ba dokular, kaslar ve omurlar arasndan çkarak bacaklara giden sinirler bulunduunu ifade eden uzmanlar, bel ars, bu yaplardan herhangi birinden kaynaklanabileceini söyledi.

Ameliyatlk olan ftk rahatszlnn proloterapi yöntemiyle giderilebileceinin altn çizen Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. Dr. Oktay Nar, Proloterapi; enjeksiyon yöntemiyle uygulanan ekerli serum yöntemidir. Amaç aryan bölgedeki sorunu ortadan kaldrarak tedavi edilmesidir. Proloterapide enjeksiyon yaplan bölgede, hücrelerin o bölgeye göçünü salayarak, tamir mekanizmasn iletme koymaktr.

TEDAV SSTEM

Proloterapi tedavisi kas ve iskelet sisteminden kaynakl tüm vücuttaki arlar ortadan kaldrma imkanna sahiptir. Özellikle bel boyun arlarn ve eklem arlarnda güvenle kullanlabilmektedir. Yan etkisi yok denecek kadar azdr. 2 veya 3 seansta ikayeti ortadan kaldrmaktadr dedi.

Proloterapi ile bel ft tedavisinde bel ft ameliyatlk olsa bile mutlaka denenmesi gerekir diye uyarda bulanan Dr. Nar, Proloterapi ile ft oluturan diski tekrar eski yerine girmesini salayarak ft geriletiyoruz. Ftn etrafna ekerli serum enjeksiyonlar yaparak ikayetlerin ortadan kalkmasn salyoruz.

Ary ortaya koyan sebebin ftk olduunu düünürsek ameliyatla ft aldrmak yerine ft tekrar eski yerine girmesini salamak daha basit bir yöntemdir. Bunu yaparken 3 ile 6 hafta arasnda 2 veya 3 seans tekrar enjeksiyon uyguluyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git