Flaş! Koronavirüs aşısı bulundu mu? Bilim Kurulu açıkladı

Koronavirüs aşısı bulundu mu? Mart ayından itibaren hayatımızı felç eden Koronavirüs salgını sebebiyle binlerce insanımızı kaybettik. Dünya geneli ise bu rakam korkutmakta. Bu sebeple dünya koronavirüs aşısı bulundu mu? sorusunu günde çok kere sormakta. Türk bilim adamlarından ise umut verici aşı çalışmalarının son fazına gelindiği blgisi elimize ulaştı.

Haberler 13.06.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs as bulundu mu? Mart ayndan itibaren hayatmz felç eden Koronavirüs salgn sebebiyle binlerce insanmz kaybettik. Dünya geneli ise bu rakam korkutmakta. Bu sebeple dünya koronavirüs as bulundu mu? sorusunu günde çok kere sormakta. Türk bilim adamlarndan ise umut verici a çalmalarnn son fazna gelindii blgisi elimize ulat.

Hacettepe Üniversitesi Tp Fakültesi çocuk Enfeksiyon Hastalklar akademisyeni ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ate Kara, corona virüs (Covid-19) a çalmalarnn dünya genelindeki durumunu paylat.

BNLERCE KDE DENENYOR

Kara, a çalmalarndaki aamalar gösteren tabloyu paylaarak, çalmalarn u an faz 3te olduunu, yani binlerce kiiyle ann koruyuculuuna yönelik çalmalar yapldn belirtti.

BR SONRAK FAZDA OTORTELER DEERLENDRECEK

Bir sonraki fazda ann insanlarda kullanlabilir olduunun otoriteler tarafndan deerlendirileceini paylaan Kara, ann Ekim-Kasm ay gibi kullanlabileceini belirtti.

Kara, COVID-19 a çalmalarnn bugün için dünya genelindeki durumu, u an FAZ 3te olan ann Ekim-Kasm ay gibi kullanlabilme ihtimali görünmekte ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git