Forum AVM “Kapı”yı aralıyor

Güneydoğunun en büyük alışveriş merkezi Forum Diyarbakır AVM Yeşilçamın usta oyuncusu Kadir İnanır’ı konuk etti. Etkinlikte sanatçı, son filmi olan “Kapı”yı sinemaseverlerle birlikte izledi.

Haberler 25.04.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ünlü sinema oyuncusu Kadir nanrn barollerini paylat Kap filmi önceki gün Güneydounun en büyük alveri merkezi Forum Diyarbakr AVM gösterime girdi. Diyarbakrl sinemaseverlerin büyük ilgisiyle karlanan nanr, filmin gösterimi öncesi Diyarbakr Forum AVMde hayranlaryla bir araya geldi.

Burada Diyarbakrllara hitaben yapt konumada nanr, kente 1971 ylnda yapt ziyaretteki bir ansn paylat.

GELECENZ ASLA ANSA BALAMAYIN

Ünlü sinema sanatçs Kadir nanr, ilk kez 1971 ylnda Diyarbakra geldiini belirterek, unlar söyledi: 1971 ylnda Diyarbakra geldim. Türkiyede insanlar araba almak için sraya giriyordu. Araba azd. Sra çekmek isteyenler, torbadan bir numara çekiyordu. Onlara araba çkarsa o dönem de araba sahibi olurlard. Ben de kalabalk bir ekiple geldim. Bir numara çektim. O ansl adam gidip arabasn alacakt. O kadar talep vard ki araba sahibi olmaya, ben de bir tek kelime söyledim. Hayatnz boyunca geleceinizi asla ansa balamayn. Bugün de ayn eyi söylüyorum. Ho geldiniz.

MIZRAKLI VE TÜRK FLM ZLEDLER

Söylei srasnda bar anneleri inisiyatifine üye bir grup kadn da nanra barn simgesi olan beyaz tülbent takt. Söyleinin ardndan sinemaseverler, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Adnan Selçuk Mzrakl, Mardin Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türk, HDP eski milletvekili Ayla Akat Ata, HDPli ilçe belediye bakanlaryla birlikte sanatçnn son filmi olan Kapy birlikte izledi.

KAPI FLMNN KONUSU

Kap Filmi, Mardinli Süryani bir ailenin ölen oullar ardndan Berline uzanan hayatlar ve 25 yl sonra bir ölüm kuyusundan gelen haberle balayan yolculuklarnn hikayesini konu alyor.

Ana Sayfaya Git