Gaffar baba herkesin kalbinde

Diyarbakır'da 24 Ocak 2001'de düzenlenen silahlı saldırıda 5 polis memuruyla şehit olan ve Diyarbakır'ın "Gaffar Baba"sı olarak adlandırılan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, memleketi Sakarya'nın Hendek ilçesinde olduğu gibi şehit edildiği Diyarbakır'da da sevgi ve minnetle anılıyor.

Haberler 23.01.2021 - 02:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sakaryann Hendek ilçesinde 1952 ylnda dünyaya gelen Ali Gaffar Okkan, 1970te Polis Kolejini, 1973te Polis Akademisini bitirdi. Okkan, zmir Emniyet Müdürlüüne komiser yardmcs olarak atandktan sonra emniyet amirlii rütbesi alana kadar çeitli birimlerde görev yapt. Birinci Snf Emniyet Müdürlüüne 1993te terfi eden Okkan, Kars Emniyet Müdürü olarak atand.

Ali Gaffar Okkann ad, 18 Kasm 1997de Diyarbakr Emniyet Müdürü olarak göreve baladktan sonra kentte ilklere ve önemli baarlara imza atmasyla gündeme geldi. Diyarbakrda 24 Ocak 2001de urad silahl saldrda beraberindeki 5 polis memuruyla ehit düen Okkan, dier kahramanlar gibi vatan sevgileri ve meslek aklaryla unutulmayan isimler arasnda yer ald.

Ali Gaffar Okkan ismi, memleketi Hendekte olduu gibi Türkiyenin çeitli yerlerindeki polis meslek yüksekokulu, sokak, cadde ve salonlarda da yaatlyor.

GÖZLERM HALA ONU ARIYOR

Okkann çocukluk arkadalarndan ehabettin Dikbayr (69), Okkanla ayn mahallede yetitiklerini söyledi.

ehit emniyet müdürüyle birçok an biriktirdiklerini aktaran Dikbayr, smi anldnda her zamanki gibi içimiz buruk oluyor. Ülkemiz için çok büyük bir kayp. Deeri biçilmeyecek insanlardan biri. dedi.

Okkann isminin birçok yerde saygyla anlmasndan, adnn kurumlara ve yaplara verilmesinden gurur duyduklarn dile getiren Dikbayr, Kendisi dürüst bir insand. yi bir aile babasyd. Normalde kat bir insanm, mezarna her geliimde her yerim gidiyor. Her anmz beraberdi. Hendeke her geldiinde buluurduk, sabahlara kadar muhabbet ederdik. Her konuda anlardk. Gözlerim hala onu aryor. dedi.

Dikbayr, Okkanla en son ehadetinden bir gün önce akam saatlerinde görütüklerini sözlerine ekledi.

çOK Y SEVECEN BR NSANDI

lçede eczaclk yapan Özlem Cokun da Hendekli olarak ehit emniyet müdürü Okkan sayg, sevgi ve rahmetle andn söyledi.

Doktor olan babasnn Okkan ile samimiyetinin bulunduunu anlatan Cokun, Gaffar Okkan ile babamn birbirlerine gidip geldiklerini, aabeyli kardeli ilikileri olduklarn biliyorum. Bir gün rahmetli Okkan, babamn muayenehanesine geldiinde, Abi, seni bu Hendek halk neden bu kadar çok seviyor? diye sorunca babam, Ben kendimi hekim olarak deil, onlardan birisi, ailesi gibi görüyorum. Onlarla iç içeyim. Her daim istediklerinde yardma kouyorum. Sen de öyle yap. tavsiyesinde bulunduunu iittim. diye konutu.

Cokun, Okkann çok iyi ve sevecen bir insan olduunu belirterek, ilçe halk olarak ehadetinden büyük üzüntü duyduklarn ve kendisini unutamadklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git