Gaffar unutulmaz!

Diyarbakırlılar şehit Ali Gaffar Okkan’ı unutmuyor

Haberler 24.01.2022 - 02:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrllar, 21 yl önce silahl saldrda ehit edilen l Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan gönüllerinde yaatrken, esnaf da i yerlerinin ba köesine ast fotoraf ile özlem gideriyor. Kentte vatandalarn urak yerlerinden biri olan Okkann ant her gün vatandalar tarafndan ziyaret ediliyor.

DYARBAKIR EMNYET MÜDÜRÜ

Sakaryann Hendek ilçesinde 1952 ylnda dünyaya gelen, 30 Eylül 1970te Polis Kolejinden, 29 Eylül 1973te Polis Akademisinden mezun olup zmir Emniyet Müdürlüüne komiser yardmcs olarak atanan Ali Gaffar Okkan, çeitli birimlerde görev yaptktan sonra 1983 ylnda anlurfa Emniyet Müdürlüünde göreve balad, 1985te ube müdürlüüne terfi etti.

1986 ylnda Eskiehir Emniyet Müdürlüü kadrosunda görev alan Okkan, bu ilde 1992 ylnda Emniyet Müdür Yardmcs oldu. 6 Aralk 1993te 1inci Snf Emniyet Müdürlüüne terfi edip, Kars Emniyet Müdürü olarak atamas yaplan Ali Gaffar Okkan, 18 Kasm 1997de ise Diyarbakr Emniyet Müdürlüü görevine balad. Okkan bu arada Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden de mezun oldu.

HALKLA KENETLENEN BR SM

Evli ve 2 çocuk babas Okkan, 24 Ocak 2001 günü saat 17.40 sularnda makamndan çkarak valilik binasna doru seyir halindeyken, ehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarnda pusuya düürüldüü silahl saldrda ehit oldu.

Hain saldrda, Okkann yan sra polis memurlar Mehmet Kamal, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmu ve Selahattin Baysoy da ehit oldu.

YARDIM ELN HERKESE UZATTI

Görev yapt süre boyunca kentteki huzuru en üst seviyeye çkaran Okkan, meslektalar ve hayrseverlerden toplad yardmlarla ihtiyaç sahibi ailelere ve örencilere destek oldu.

Ali Gaffar Okkan, ehirde küçükten büyüe herkesle kurduu iyi diyalogla Diyarbakrllarn gönlünde taht kurdu.

KADIN POLSLER EMRYLE SOKAKTA

Kadn polisler Diyarbakrda ilk kez onun emriyle sokaa çkarak, trafii yönetti. ki otomobil alan Ali Gaffar Okkan, mavi ve beyaz renklere boyatt otomobillerde 2er kadn polis görevlendirdi. Bir otomobil kaybolan çocuklar toplayp ailelerine teslim ederken, dieri de yürümekte zorlanan yallara yardm etti.

TEBDL KIYAFETLE DOLAIYORDU

Geceleri tebdili kyafetle sk sk esnaf ziyaretinde bulunup sokakta karlat vatandalara cep telefonu numarasn veren Okkan, zaman zaman yolda gördüü yallar da makam aracyla evlerine brakt.

Okkan, bu sayede talep ve skntlarn iletme frsat bulan Diyarbakrllar sk sk makamnda arlad.

ETME VE SPORA KAZANDIRDI

Sokakta çaltrlan çocuklarn sorunlaryla yakndan ilgilenen Okkan, ailelerine destek sunarak, onlar eitime kazandrd.

Gençleri terör örgütlerinden ve uyuturucu ebekelerinden uzak tutmak için spora yönlendiren Okkan, amatör spor kulüplerine de malzeme yardmnda bulundu.

EHRDEK GÜVENL TAKB

Okkan, ehirde vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas için yürüttüü mesainin yan sra Diyarbakrn kritik noktalarna kurdurduu kameralardan da gece geç saatlere kadar makam odasndaki dev ekranda sokaklardaki gelimeleri takip ediyordu.

DYARBAKIRSPORUN ONURSAL BAKANI

Diyarbakrsporun 1inci Lige (Süper Lig) yükselmesi için ura veren Ali Gaffar Okkan, bunun için youn mesaisi arasnda bir kulüp yöneticisi gibi çaba gösterdi.

Yeil krmzl ekibin sahasnda oynad tüm maçlar, sahaya çk tünelinin kapsndan izleyip futbolcularn gol sevincine ortak olmas nedeniyle taraftarn da gönlünü kazanan Okkana, tribünlerden maç öncesinde büyük sevgi gösterilerinde bulunuluyordu.

Diyarbakra ve Diyarbakrspora besledii sevgiyi sk sk dile getiren Okkan, Diyarbakrspora katklarndan dolay dönemin yönetimi tarafndan kulübün onursal bakan ilan edildi.

DOAN çOCUKLARA SM VERLD

Diyarbakrllar Okkana duyduklar sevgi nedeniyle hatrasn yaatmak için doan çocuklarna onun ismini verdi.

Kentte Ali Gaffar ismini tayan onlarca çocuktan bazlar, ehadetinin yl dönümünde Sakaryaya giderek Okkan mezar banda yad ediyor.

21 YILDIR FOTORAF KÖEDE

Kentte restoran ileten Mehmet Barut (55), Gaffar Okkan ehit olduunda babasn, aabeyini kaybetmi gibi ac hissettiini söyledi.

Okkan Diyarbakra geldikten sonra kentte çok eyin deitiini ifade eden Barut, Polis ile halk iç içeydi. Her köede bir kulübe vard, kavga, gürültü yoktu. çocuklarn babas, bizim gibi gençlerin de aabeyi oldu. Sokakta yatanlara sahip çkt. Kendisi ile tanma ansm oldu. Makamna gittik, bizi kapda karlad, gözlerim doldu. dedi.

Okkann ehadet haberini duyunca i yerlerini kapattklarn, 3 gün yas tuttuklarn anlatan Barut, her yl dönümünde saldrnn gerçekletii yere giderek, onun için dua ettiklerini belirtti.

Barut, O zaman Diyarbakrllarn çou çocuklarna ismini verdi. Böyle bir sevgi seli oldu. Gönül insanyd. Onu unutmadk, unutmayacaz. Diyarbakr halk bir insan yüreine bast zaman onu brakmaz. diye konutu.

DYARBAKIR çN BR DEERD

Seyrantepe Tesislerinde kafeterya ileten Abdulmenaf Turhan ise Gaffar Okkann halk, halkn da onu sevdiini belirtti.

Turhan, Okkann halk ile iç içe olduunu dile getirerek, Gaffar Okkan Diyarbakr için bir deer, bir sevdayd. Onu kaybedince aabeyimizi kaybetmi gibi üzüldük. Fotorafn astk. Esnafn yüzde 80inde bu fotoraf bulunur. ifadelerini kulland.

YÜREMZDE YAIYOR O

Diyarbakrspor Kulübü Basn Sözcüsü ve spor yazar Ali Ylmaz, sporu seven Gaffar Okkan ile kente ilk geldiinde tantn aktard.

Diyarbakrsporu çok seviyordu. Diyarbakrspor ile ilgili çok güzel projeleri vard. diyen Ylmaz, Gaffar Okkann Diyarbakra kar farkl bir sevgisi olduunu kaydetti.

KUPAYI ALIP KABRNE GÖTÜRDÜLER

Gaffar Okkann kentte görev yapt yllarda Diyarbakrsporun taraftar gruplarnn kurucusu olan Ali Üçgül, Diyarbakr halknn onu unutmayacan belirtti.

Üçgül, Gaffar Okkan bizim için bir babayd, bir büyüktü. Diyarbakrllara zulmedenlerin karsnda oldu. Diyarbakrspor için de elinden gelen gayreti sarf etti ve onun sayesinde ampiyon olduk. Ömrü vefa etmedi, göremedi. Kupay alp onun kabrine götürdük. dedi.

Ana Sayfaya Git