Gala buluşması

DİYARBAKIR Valiliği ve Dicle Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği, Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu'nun gala yemeğinde Diyarbakırlı ünlü sanatçılar bir araya geldi. Sanatçılara Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy plaket verdi.

Haberler 04.11.2016 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valilii ve Dicle Üniversitesi tarafndan ortaklaa düzenlenen ve önceki gün balayan, Uluslararas Diyarbakr Sempozyumunun gala yemei ayn gün gece gerçekletirildi. Vali Hüseyin Aksoyun ev sahipliinde düzenlenen gala yemeine sanatçlar Erkan Petekkaya, zzet Yldzhan, Bedri Ayseli, Recep Kaymak ve i dünyasndan Nihat Özdemirin yan sra çok sayda Diyarbakrl katld.

Diyarbakrn yöresel yemeklerinin ikram edildii gala gecesinde kenti anlatan belgesel gösterimi yapld. Gecede konuan Vali Hüseyin Aksoy, sempozyumun kentin tantm açsnda önemli olduuna vurgu yaparak, emei geçen herkese teekkür etti.

VALDEN HOGÖRÜ VURGUSU

Diyarbakrn 33 ayr medeniyete ev sahiplii yaptn anlatan Vali Aksoy sözlerini öyle sürdürdü: Diyarbakr, farkl inanç ve kültürlerin hogörü içerisinde yaanan bir kenttir. Bu hogörünün bütün izlerini bugüne kadar tayabilmi bir kenttir. Böylesine önemli kentin kültürel deerlerinin ortaya konulmas, tüm Türkiye ile paylalmas adna sempozyumumuzun önemli katklar olacaktr. Gelien Diyarbakr daha iyi bir noktaya tayabilmek adna bütün kurum ve kurulularmzla, sivil toplum kurulularmzla birlikte önemli çalmalar ortaya koymaya çalyoruz. Önümüzdeki dönemde Diyarbakr bulunduu noktadan çok aama kaydedeceine olan inancmz tamdr.

Vali Aksoy, konumadan sonra gala yemeine katlan Diyarbakrl ünlü sanatçlara ve iadamlarna gecenin ansna plaket verdi. Gece müzik ziyafeti ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git