Gar katliamının planlayıcısı, Suriye'de esir kampındaymış

Ankara Garı'nda, 10 Ekim 2015 tarihinde terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirilen, 100 kişinin yaşamını yitirdiği katliamla ilgili davada yargılanan 16 sanıktan, katliamın planlayıcısı İlhami Balı'nın, Suriye'de terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolündeki esir kampında olduğu ortaya çıktı.

Haberler 16.07.2020 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde görülen ve ana davadan dosyas ayrlan 16 firari sann yargland davann görülmesine yarn devam edilecek. Mahkeme, son celsede Interpol araclyla firari sanklardan Edremit Türe, Deniz Büyükçelebi, Ahmet Güne, Hasan Hüseyin Uur ve Nusret Ylmaz hakknda krmz bülten çkarlmasna karar vermiti. lhami Balnn da arasnda bulunduu dier firariler hakknda ise daha önce krmz bülten çkarlmt.

EMNYETEN GELEN YAZI DOSYAYA GRD

Mahkemenin, firari sanklarn akbeti konusunda emniyete yazd müzekkereye gelen cevap yazs, dava dosyasna girdi. Yazda, daha önce nerede olduu tespit edilemeyen saldrnn planlaycs olduu ve birçok eylemin de emrini verdii belirlenen, davann bir numaral san firari lhami Balnn, Suriyede ad x olarak belirtilen esir kampnda olduu belirtildi. Söz konusu kampn sözde esir kamp olduu belirtilerek, 23 adet yakalama karar bulunan ahsn yakalanmasna yönelik yaplan çalmalarda, ad geçen lhami Balnn sözde esir kampnda isminin bulunduu tespit edilmitir denildi. Yazda yine firari sanklardan Mustafa Delibalar ile Cebrail Kayann ise Suriyede SDG adl esir kampnda bulunduklarnn tespit edildii bilgisi yer ald.

KARAR 3 AUSTOS 2018DE çIKMITI

Katliamla ilgili görülen ana davada karar 3 Austos 2018de çkm, sanklar Abdülmubtalip Demir, Talha Güne, Metin Akaltn, Yakub ahin, Hakan ahin, Halil brahim Alçay, Resul Demir, Hac Ali Durmaz ve Hüseyin Tunç, anayasal düzeni ihlal suçundan 1er, 100 kiiyi kasten öldürme suçundan da 100er kez olmak üzere toplam 101er kez arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlmt. Ayrca bu sanklar 20si çocuk 391 kiiyi öldürmeye teebbüs suçundan da ayr ayr 10 bin 557er kez hapisle cezalandrlmt. Mahkeme, sanklardan bazlarna da terör örgütü yöneticilii ve terör örgütü üyelii suçlarndan ceza vermiti. Firari sanklar lhami Bal, Sava Yldz, Edremit Türe, Deniz Büyükçelebi, Yakup Selaz, Kasm Dere, Nusret Ylmaz, Mustafa Delibalar, Walentina Slobodjanjuk, Muhammet Zana Alkan, Ömer Deniz Dündar, Cebrail Kaya, Ahmet Güne, Kenan Kutval, Bayram Yldz ve Hasan Hüseyin Uurun dosyalar ayrlm ve bu sanklarn yarglanmasna daha sonra balanmt.

Ana Sayfaya Git