Gara'da PKK vahşeti!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyi Gara bölgesindeki Pençe Kartal- 2 Harekatı'na ilişkin, "Kara operasyonunun başlangıcında 3 kahraman personelimiz şehit olmuş, 3 personelimiz de yaralanmıştır. Harekat boyunca 3'ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 48 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Böylece bilinen toplam 50 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır" dedi.

Haberler 15.02.2021 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Irakn kuzeyinde bulunan Gare bölgesinde PKK tarafndan 13 sivilin öldürüldüünü açklad.

KUVVET KOMUTANLARI

Mill Savunma Bakan Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ile Irakn kuzeyi Gara bölgesindeki teröristlere ait hedeflere yönelik gerçekletirilen Pençe Kartal-2 Harektnn sevk ve idare edildii snr hattndaki Harekt Merkezine gitti.

Harekata ilikin bilgi veren Bakan Akar, PKK tarafndan 13 sivilin öldürüldüünü açklayarak, unlar söyledi:

MAARADA 13 SVL ÖLDÜRÜLDÜ

Pençe Kartal-2 Harekt bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, youn çatmalar müteakip kontrol altna alnan maarada yaplan aramalarda alkonulan 13 vatandamzn naalarna ulalmtr. Yaplan ilk incelemede masum ve silahsz vatandalarmzdan birinin omzundan, dier 12 vatandamzn balarndan vurularak ehit edildikleri tespit edilmitir. Böylece PKKnn kalle ve cani yüzü bir kez daha görülmütür. Sa olarak ele geçirilen iki teröristin verdii ilk bilgilerde ise vatandalarmzn maaraya yönelik harektn balangcnda sözde maara sorumlusu terörist tarafndan ehit edildikleri ifade edilmitir. Bu arada vatandalarmz ehit eden maaradaki teröristlerin tamam etkisiz hle getirilmitir.

50 PKKLI ETKSZ HALE GETRLD

Orgeneral Güler ise 48 teröristin ölü, 2 teröristin sa olmak üzere 50 teröristin etkisiz hle getirildiini belirterek, u bilgileri verdi.

Gara bölgesindeki terör yaplanmasn bertaraf etmek için ayrntl bir planlama ve hazrlk yaplmtr. Yaplan bu hazrla uygun ekilde de harekt icra edilmitir. Özel kuvvetlerimiz, model arazi dhil youn bir eitim faaliyeti icra etmitir ve yapm olduu bu eitimin de faydasn burada bizzat görmütür. Hava Kuvvetlerimiz mükemmel ekilde hedeflerin tamamn vurmutur. çok ar zayiat verdirilmitir ve bundan sonra terör örgütü dün olduu gibi bundan sonra da burada kendini artk rahat hissedemeyecektir. Bunu da bundan sonra onlara her gün yaatacaz. Tanker uçaklarmz ayn ekilde çok baarl görev yapm. Yaklak 4 gündür süren bu operasyonda sürekli olarak uçaklarmza ikmal yapmlardr. Özetle TSK, terör örgütünün kendisini çok emniyette hissettii 75 kilometreye 25 kilometrelik Gara alann örgüte dar etmitir.

Ana Sayfaya Git