Gasbedilmek istenirken!

Diyarbakır'da bıçaklanan Güney Koreli Jinwook Kim'in (41), V.D. (16) tarafından gasbedilmek istenirken, öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis ekiplerince yakalanan V.D.'nin, 'hırsızlık' ve 'gasp' dahil birçok suçtan emniyette kaydının olduğu belirlendi. Adliyeye sevk edilen V.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberler 22.11.2019 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, sal akam, merkez Balar ilçesine bal Mevlana Halit Mahallesinde meydana geldi. 4 ay önce ei ve 1 çocuu ile Diyarbakra yerleerek, ticaret yapmaya balayan, Güney Kore uyruklu Jinwook Kim, sokakta yürürken, V.D. tarafndan gasbedilmek istendi. Kim, kendisini korumak istedii srada V.D.nin bçakl saldrna urad. Saldrda ar yaralanan Kim, kaldrld Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde yaplan tüm müdahalelere ramen yaamn yitirdi. V.D. ise kaçarak, izini kaybettirdi. Jinwook Kimin cansz bedeni, otopsi için hastanenin morguna kaldrld.

E HAMLEYM

Jinwook Kimin Güney Korede yaayan anne ve babasnn dün Diyarbakra gelerek, olayla ilgili yetkililerden bilgi ald belirtildi. Einin 2 gün sonra doum yapaca ve bu nedenle uçaa binemeyecei için Kimin cansz bedeninin ülkesine ne zaman gönderileceinin belli olmad örenildi. Jinwook Kim için Diyarbakr Protestan Kilisesinde dün ayin düzenlendi. çok sayda kiinin katld ayinde, Kim için dua edildi.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Öte yandan gasbetmek istedii Jinwook Kimi bçaklayarak, öldürdükten sonra kaçan V.D., dün Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii ekiplerince yakalanp, gözaltna alnd. V.D.nin, hrszlk ve gasp dahil birçok suçtan emniyette kaydnn olduu belirlendi. Adliyeye sevk edilen V.D., çkarld mahkemece tutukland.

Ana Sayfaya Git