Gaybubet evine şok operasyon

Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 13 "gaybubet evi"ne yönelik şok operasyonda yapıldı, 7 şüpheli yakalandı.

Haberler 27.12.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda FETÖ/PDY üyelerinin gizlendii 13 ayr gaybubet evine e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonlarda aralarnda örgütün KKTC sorumlular olduklar iddia edilen kiilerin de bulunduu 7 üpheli gözaltna alnd.

OK OPERASYON YAPILDI

Alnan bilgiye göre Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda firari olan FETÖ/PDY silahl terör örgütü üst düzey yöneticileri ve mensuplarnn gizlendikleri ve faaliyetlerini yürüttüü belirtilen 13 ayr gaybubet evine yönelik e zamanl operasyon düzenlendi.

YED ÜPHEL YAKALANDI

Gaybubet olarak adlandrlan evlere Kaçakçlk ve Organize Suçlarla ube Müdürlüüne bal Ulusal Güvenlie Yönelik Suçlar Büro Amirlii ile stihbarat ube Müdürlüü görevlilerinin 13 adrese düzenlenen e zamanl operasyonda, aralarnda haklarnda yakalama karar bulunan Mardin eitim danman B.B, KKTC yaplanmasnda yer alan M.D, H.D, Diyarbakr bölge talebe mesulu .Y. ile A.T, M.V. ve S.A.K. gözaltna alnd. üphelilerden bazlarnn örgütün ifreli haberleme program ByLocku kullandklar örenildi.

EVLERDE SAHTE KMLK çIKTI

Operasyon kapsamnda evlerde yaplan aramalarda, sahte kimlik belgeleri ve yastk ile yatak altlarna gizlenmi 23 bin 440 TL ve 5 bin dolar para ele geçirildi. Gözaltna alnanlarn arasnda örgütün KKTC sorumlular olduu iddia edilen 2 kiinin de bulunduu belirtildi. üphelilerin emniyetteki sorgusunun devam etii örenildi.

Ana Sayfaya Git