Gaybubet evlerine operasyon

Örgütün "güvenli ev" olarak tabir ettiği 4 "gaybubet" evine düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Haberler 05.08.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik Diyarbakrda düzenlenen operasyonda 9 üpheli yakaland.

Alnan bilgiye göre, Diyarbakr, anlurfa, Mardin, Malatya, Antalya ve Batman Cumhuriyet basavclklarnca yürütülen FETÖ/PDY soruturmalar kapsamnda 7 üpheli hakknda yakalama karar çkarld.

4 GÜVENL EV TESPT EDLD

l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekiplerince FETÖ/PDY mensuplarnn saklandklar ve faaliyet yürüttükleri hücre evlerinin deifre edilmesine yönelik yaplan çalmalarda örgütün güvenli ev olarak tabir ettii 4 gaybubet evi tespit edildi.

E ZAMANLI OPERASYON

Belirlenen evlere e zamanl düzenlenen operasyonda, haklarnda yakalama karar bulunan ve terör örgütünün gizli haberleme program olan ByLock kullandklar tespit edilen, ayn zamanda sahte kimlik kullanan D.A, H.E, A.K, M.A, K.A, A.A ve C.B ile onlara yardm ettii belirlenen iki üpheli gözaltna alnd.

DOLAR, EURO VE SAHTE KMLKLER

Söz konusu evlerde yaplan aramalarda 20 bin 570 dolar, 39 bin 130 lira, 100 euro, sahte kimlik belgeleri, terör örgütüne ait dokümanlar, çok sayda dijital materyal ile operasyon srasnda camdan aaya atld belirlenen 5 cep telefonu ele geçirildi.

Emniyetteki ilemleri tamamlanan 9 üpheli, Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesindeki salk kontrolünün ardndan adliyeye götürüldü.

Ana Sayfaya Git