Gazetecilerle buluştu!

İstanbul ve Ankara'dan, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yapan anneleri desteklemek için kente gelen kadın gazeteciler, İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine görevlendirilen Vali Güzeloğlu tarafından kabul edildi

Haberler 09.09.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar PKK tarafndan daa kaçrlan annelerin eylemini desteklemek için stanbul ve Ankaradan Diyarbakra gelen kadn gazeteciler, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Vekilliine görevlendirilen Vali Hasan Basri Güzelolu tarafndan kabul edildi.

Annelerin HDP il binas önünde yapt oturma eylemine destek vermek amacyla Diyarbakrda bulunan kadn gazeteci, yazar ve televizyon program sunucular, Valilik binasnda Güzelolu ile bir araya geldi.

Ziyaret srasnda çileri Bakan Süleyman Soylu da gazetecilere telefon araclyla seslendi.

Soylu, kadn gazetecilerin Diyarbakrda annelere desteinden memnuniyet duyduunu belirterek, Gelinen noktada annelerin yapt eylemler, ses çkarmayan bir toplulukta çok büyük bir cesarettir. Kadn gözüyle bakyorsunuz ve gazeteci hassasiyetiyle nitelendiriyorsunuz. Bu yüzden büyük bir katk olacaktr diye düünüyorum. ifadelerini kulland.

- Yürekten gelen bir haykrtr

Vali Güzelolu da ziyarette gazetecilerle bir süre sohbet etti.

Gazetecilere geldikleri için teekkür eden Güzelolu, annelerin, yaplan eylem karlnda gelen destein yetersizliinden yakndn söyledi.

Kadn haklar hassasiyeti olan baz STKlarn eyleme sessiz kalmasna kar annelerin Neden yalnz brakldk? diye sorduklarn belirten Güzelolu, Tamamen sivil ve sosyal bir tavrdr. Hiçbir spekülasyon ve manipülasyona yol açmayacak kadar yürekten gelen bir haykrtr. Hacire anadan balayan bir isyandr. Analarn yüreklerindeki yangndr. Anneler alyor, haykryor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git