Gazi'de triyaj alanı oluştu

Diyarbakır Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil giriş kapısı önünde triyaj alanı oluşturuldu.

Haberler 21.03.2020 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinde ortaya çkan ve hzla yaylan korona virüsüne kar Türkiyede de önlemler alnmaya devam ediyor. Bu kapsamda Diyarbakr Salk Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi acil giri kaps önüne triyaj çadr kuruldu. Korona virüs üphesi ile bavuran hastalar, burada yaplacak ilk muayenelerinin ardndan izolasyon alanna götürülüyor.

HASTANEMZDE ZOLASYON ALANLARI OLUTURDUK

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekim Yardmcs Dr. Yenal Karakoç, Salk Bakanlnn genelgesi dorultusunda hastanelerinde izolasyon alanlar oluturduklarn söyledi. Dr. Karakoç, Salk Bilimleri Üniversitesi Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi acil servisi ön giriinde göründüü üzere hastan çadrlar kuruldu. üpheli hastalar çadrda karlanacaklar, daha sonra sa tarafmzda yer alan korona virüs üphe ve temas salayanlarn bulunduu izole alana yönlendirilecekler. Bu bulgular tamayan dier hastalarmzda sol tarafmzda bulunan ayakta tedavi giri ksmna yönlendirilecekler. Hastalarmz hastanenin içerisine almadan hastalarmz karlayacaz dedi.

zolasyon çadrnn Diyarbakr l Salk Müdürlüü Acil Salk Hizmetleri Bakanl ile UMKE tarafndan yapldn belirten Dr. Karakoç, Vatandalarmzdan ricamz herkes evinde kalmaya devam etsin. Evdeki izolasyon çok daha önemlidir ve hastanelere gereksiz bavurular yapmayalm. Bu mücadeleyi hep birlikte yürüteceiz ve hep beraber baaracaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git