Gece boyunca halay çekildi

Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Siirt, Şırnak ve Batman'da vatandaşlar, halk oylamasının resmi olmayan sonuçlarına göre sandıktan "Evet" çıkmasını gece boyunca halay çekerek, kutladı.

Haberler 18.04.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anayasa deiiklii için yaplan halk oylamasnda resmi olmayan sonuçlara göre Evet çkmasnn ardndan Diyarbakr, Mardin, Bingöl, Siirt, rnak ve Batmanda çok sayda vatanda kutlama yaparak, gece boyunca halay çekti.

Resmi olmayan sonuçlara göre halk oylamasndan evet çktnn belirlenmesiyle vatandalar, AK Parti l Bakanlklar önünde kutlama yapmaya balad. Diyarbakrda vatandalar, merkez Kayapnar ilçesi Urfa yolu üzerinde bulunan AK Parti l Bakanl önünde topland.

Davul zurna eliinde halay çeken kalabalk, Kürtçe ve Türkçe Bakan Erdoan sloganlar att. Yoldan geçen baz vatandalar da araçlarnn kornasn çalarak kutlamaya destek verdi.

- Mardin

Mardinde vatandalar, ellerinde Türk bayraklar, evet flamalar ile AK Parti l Bakanl önünde bir araya geldi.

Araçlarn Türk bayraklar ve evet flamalar ile süsleyen vatandalar, caddelerde sevinç gösterisinde bulundu.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez çankr, Mardin genelinde çok ükür terör madurlar vatandalarmz da gücünü göstermitir. dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Zeynep Alk ise seçimlerin Türkiyeye hayrlar getirmesini diledi.

Vatandalarn deiime Evet dediini kaydeden Alk, Halk oylamasnda çkan bu sonuçla bölgede çukur siyasetinin etkili olmadn, vesayetlerin krldn görmekteyiz. diye konutu.

AK Parti l Bakan Mehmet Ali Dündar, Mardinin halk oylamasnda elinden geleni yaptn belirterek, Yaklak olarak 2 ay boyunca dur durak bilmeden çaltk. Mardinde elde ettiimiz tablo güzel bir tablo. Yarnn Türkiyesi bugünün Türkiyesi gibi olmayacak. Türkiye, artk daha güçlü ve huzurlu bir ülke olacak. dedi.

- Batman

Batmanda vatandalar, AK Parti l Bakanl önünde kutlama yapt. Ellerinde Türk bayraklaryla toplanan kalabalk, çeitli sloganlar att.

Turgut Özal Bulvarnda Türk bayraklaryla süsledikleri araçlaryla konvoy oluturan vatandalar, ehir turu att.

- Bingöl

Vatandalar, Bingölde Yeniehir Mahallesi Genç Caddesinde bulunan AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi önünde topland.

Araçlaryla konvoy oluturarak ehir turu atan vatandalar, halk oylamasnn sonucunun sevincini yaad.

- Siirt

Siirtte vatandalar, 15 Temmuz Demokrasi Meydannda bir araya geldi. çeitli sloganlar atan vatandalar, havai fieklerle halk oylamasnn sonucunu kutlad. Baz vatandalar araçlarla konvoy oluturdu.

Ana Sayfaya Git