Gece yürüyüşüne davet!

Diyarbakır’da yöresel kıyafetler giyen kadınlar, Sur ilçesinde bildiri dağıtarak kadınları Gece Yürüyüşü’ne davet etti. Çınar'da ise 25 Kasım'a dair kitapçık dağıtıldı.

Haberler 23.11.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 25 Kasm Kadna Yönelik iddete Kar Uluslararas Mücadele Gününde düzenlenecek Gece Yürüyüü için çalmalar devam ediyor. Rosa Kadn Dernei öncülüünde gerçekletirilecek yürüyü için aralarnda Halklarn Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Semra Güzel ve Saliha Aydenizin de buunduu dernek yöneticileri ve üyeleri, Sur ilçesinde bildiri datt.

Partinin Sur lçe Örgütü binas önünde bir araya gelen yöresel kyafetler giyen kadnlar, Melikahmet ve Gazi caddeleri ile Dakap çevresinde bildiri dattklar kadnlar yaplacak yürüyüe davet etti.

GECE YÜRÜYÜÜ

Rosa Kadn Dernei öncülüünde çok sayda kadn örgütü tarafndan 25 Kasmda iddete, tacize, tecavüze, zulme ve inkara kar bütün renklerimizle yürüyoruz iaryla düzenlenecek Gece Yürüyüü, Balar ilçesindeki Oryl Petrol önünde saat 16.30da balayarak, Yeniehir ilçesindeki AZC Plaza önünde sonlandrlacak.

çINARDA KTAPçIK DAITILDI

çnar Belediyesine bal Jinwar Kadn Merkezi de, 25 Kasm etkinlikleri kapsamnda ilçede el kitapç datt. Kitapçklarda, kadna yönelik iddetin tanm, haklar ve iddetle kar karya kalma durumunda bavurabilecekleri kurululara yer verildi. Pazar yerindeki yurttalara kitapçk datan kadnlar, yine 25 Kasma ilikin bilgilendirilmelerde bulundu.

Ana Sayfaya Git