Siirt’in Eruh ve Pervari ilçesinin bazı kesimlerinde “Geçici Güvenlik Bölgesi” ilan edildi

Siirt Valiliği, Eruh ve Pervari ilçelerinde bazı bölgelerin 15 gün süreyle, 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildiğini açıkladı.

Haberler 18.11.2015 - 13:02 Son Güncelleme : 18.11.2015 - 13:02

Siirt Valiliği, Eruh ve Pervari ilçelerinde bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini belirterek. 21 Kasım - 5 Aralık 2015 tarihleri arasında 15 gün süreyle vatandaşların can ve mal güvenliği açısından bu alanlara girilmemesini istedi. Geçici güvenlik bölgesi ilan edilen alanların Eruh İlçesi, Yassıdağ (Cirav) Bölgesi, Akmeşe Köyü-Gölgeliçeşme Tepe arası, Şeyhömer dağı bölgesi, çaçi Dağı bölgesi, Pervari İlçesi, Köpüçay-Doğanca-İğneli-Doğan Karakolları arası, Köprüçay-Doğanca Karakolu arasındaki bölgeleri olduğu kaydedildi.

Valilik açıklamasında, Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla: 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11 maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun 32/A maddesine istinaden; bahse konu bölgelere gidilebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkur bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından, 15 gün süreyle 21 Kasım (dahil) 5 Aralık (Dahil) 2015 tarihleri arasında, özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir denildi.

Ana Sayfaya Git