Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, hazırladıkları "Temiz Siyaset Belgesi"ni tanıttı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisince hazırlanan "Temiz Siyaset Belgesi"ni kamuoyuna tanıttı.

Haberler 11.02.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Davutolu, Bilkent Oteli konferans salonunda düzenlenen toplantda yapt konumada, siyasetin temelinin fikir ve vizyon ile insan unsurundan olutuunu, fikir ve vizyon sahibi topluluklarn salam bir insan unsuruyla birletiklerinde bir siyasi açlmn öncüsü olacan belirtti.

Savunduklar Kapsayc Demokratik Hukuk Düzeninde devlet, kamu ve siyasetin i dünyasna serbest rekabet ve hukuk teminat dnda bir ey veremeyeceinin altn çizen Davutolu, Serbest rekabet içinde olacaksnz. Kamu kaynaklarn kullanacaksanz. haleler üzerinden bu serbest rekabet kurallar geçerli olacak ve hukuk teminat, mülk emniyeti, sermaye ve yatrm güvencesi verir. Karlnda ne ister? Kendisini zenginletirecek araçlar istemez. Toplumu zenginletirecek refah artracak üretim, istihdam ve vergi ister. Bunun da alm en temel kavramda effaflk ile olur. diye konutu.

Kapsayc demokratik hukuk düzenine geçi için baz artlarn salanmas gerektiini ifade eden Davutolu, öyle devam etti:

TEMZ SYASET BELGES

nsanlarn ahlakl olmas yetmez çünkü ahlak bozulabiliyor, deiebiliyor kiiler nezdinde. çok salam temellere, teamüllere dayal sosyo kültürel iklim lazm. Öyle bir iklim olacak ki insanlar brakn rüveti, hediye almay bile düünmeyecekler kamu görevinde. Öyle bir iklim olacak ki kimse rekabet artlar dnda herhangi bir ihale artn düünemeyecek.

Bu iklimi koruyacak hukuk kurallar manzumesinin de gerektiini aktaran Davutolu, kapsayc demokratik hukuk düzeni içinde effafla dayal bir siyasi ahlak benimsendiinde toplumsal güven ve ekonomik refahn kazanlacan anlatt.

Hiçbir eyin toplumsal güvenden daha güçlü itici faktör olamayacan dile getiren Davutolu, Bu gerçeklerden hareketle siyasi düzenimize itibar, ekonomimize yatrma uygun bir iklim, toplumumuza da güven vermek üzere bir paket hazrladk. dedi.

Toplantya, ayrca CHP Grup Bakanvekili Engin Altay ve Genel Bakan Yardmcs Gülizar Biçer Karaca, Y Parti Grup Bakanvekili smail Tatlolu, Saadet Partisi Genel Bakan Yardmcs Sabri Tekir ve Atik Ada, DEVA Partisi Genel Bakan Yardmcs Nazl Seda Vural, Anavatan Partisi Genel Bakan Yardmcs Semih Narl, DSP Genel Bakan Yardmcs Ejder Onursal ile medya kurulularnn Ankara temsilcileri katld.

Ana Sayfaya Git