Geleçek'te 3 isim var!

Davutoğlu'nun öncülük ettiği yeni partinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi.

Haberler 13.12.2019 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ak Partiden istifa eden eski Babakan Ahmet Davutolunun yeni partisi için kurulu bavurusu yapld. Davutolunun ekibinden bir heyet bavuru dilekçesini dün çileri Bakanlna sundu. Parti ismi, logosu ve kurucular kurulunun isimleri bugün düzenlenecek basn toplantsyla kamuoyuna açklanacak. Parti isminin Gelecek Partisi olaca konuulurken, kurucular kurulunda Diyarbakr eski Milletvekili Cuma çten ile Eski l Bakan Aydn Altaçda bulunuyor.

BAVURUCU DLEKçES

Bavuruyu bakanla iletmek için çileri Bakanlna giden heyette eski AK PartiGenel Bakan Yardmclar Ayhan Sefer Üstün ile Selçuk Özda, 24üncü Dönem Gümühane Milletvekili Feramuz Üstün, eski vali zzettin Küçük, Ak Parti eski Ankara l Bakan Nedim Yamal ve eski çanakkale l Bakan Yeim Karada yer ald.

BELGELER DDK DDK

137 kiiden oluan kurucular kurulunun bakanla sunduu belgeler görevliler tarafndan tek tek kontrol edildi. lemlerin devam ettii srada çileri Bakanl heyet tarafndan bir açklama yapld. lemlerin uzun sürmesinin nedenini açklayan Ayhan Sefer Üstün, Bugün inallah Türk siyasi hayatna yeni bir parti kazandryoruz. Douyor. Prosedür neyse belgelerimizi hazrladk bakanlmza teslim ettik. ki önemli ilem vakit alyor. Partiler kanununa göre kurucu olmak isteyen kiinin baka bir siyasi partide üyeliinin olmamas gerekir. Bu husus da ancak Yargtay Cumhuriyet Basavclna sorularak tespit edilebiliyor. u an listemiz Yargtay Cumhuriyet Basavclna gönderildi. Tek tek kurucularn siyasi parti üyelii sorgulanyor. Bir de kurucu üyelerin herhangi bir sabka kaytlarnn olmamas gerekiyor. Bunu da çileri Bakanlnun hukuk müavirleri inceliyor. Kurucu saymz fazla ve zaman alyor. Bir saat içerisinde tüm prosedür tamamlanacak dedi.

BUGÜN DEKLARE EDLECEK

Üstün, Yarn(bugün) saat 10.00da kurucular kurulunun, ambleminin ve tüzüünün tantm olacak dedi ve partinin ismine ve logosuna dair sorular yantsz brakt. Kurucular kurulunun 150 kii civarnda olduunu söyleyen Üstün, AK Partiden heyet Davutolunu ziyaret etti. Cumhurbakan sözcüsü Kaln Cumhurbakannn haberi yoktu dedi. Heyet de bilgisi vard dedi. Bu durum için ne söylersiniz eklindeki soruya, Bugünkü gündemimiz kurulu yantn verdi. Üstünün açklamalarnn ardndan ilemlerin tamamlanmas için heyet yeniden bakanla döndü.

Bu açklamadan yaklak 45 dakika sonra yeni partinin kurulu ilemleri tamamlad ve heyete alnd belgesi teslim edildi. Bavurunun ardndan açklama yapan Ayhan Sefer Üstün, alnd belgesini aldklarn kuruluun hukuken gerçekletiini söyledi. Üstün, Partimizin kuruluu gerçekleti ve parti tüzel kiilik kazand. Vatana, millete hayrl olsun dedi. Logo ve parti isminin de paylalaca tantm toplants 13 Aralk Cuma günü yaplacak.

DYARBAKIRDAN Üç SM VAR

Parti kurulunda Diyarbakrdan üç isim bulunuyor. Ak Parti eski Milletvekili Cuma çten, l Eski Bakan Aydn Altaç ile gazeteci Bayram Zilan yer alyor. Gözler Diyarbakrda l Bakan kim olacak sorusuna çevrildi.

Ana Sayfaya Git