Gelecekten umutlu muyuz?

Diyarbakır'da gençlik, gelecekle ilgili kaygıları olduğu gibi "bir dokun bin ah işit misali" gelecekten umutlu olmadığını söylüyor.

Haberler 24.09.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecee dair beklentilerimiz çoumuz için snrlar zorlarken, i umut noktasna geldiinde özellikle gençliin bu konuda zorland muhakkak. Söz haber ekibi, gençliin gelecekten beklentilerini ve umutlarn merak edip, yollara dütü ancak mikrofon uzatt gençlere deyim yerindeyse bir dokundu bin ah iitti.

Üniversite örencileri ve mezunlar i bulamama endiesini dillendirirken, ülkemizde son günlerin gündem maddesi haline gelen ekonomik sorunlardan kaynakl yaam zorluklar röportajlarda en çok ifade edilen kayglar arasnda yer ald.

te gençlerin gelecee dair beklentileri;

BEN UANDA EN çOK ENDELENDREN KONU TÜRKYENN DURUMUDUR

Hüseyin Kzlok, Gelecekten umutlu deilim. yok, torpil çok. Arkamzda büyüümüz olmasa i bulamyoruz. Bunun için geleceimden çok endieliyim. Örenciyim, babam sayesinde yayorum. Gelecekte nasl bir dünya hayal edeceimi bile bilmiyorum. Tabi ki bende gelecekte i sahibi olmay isterim. Hayatn kolaylamasn isterim. Zamlarn durmasn isterim. Türkiyede yayoruz nede olsa (Gülüyor). Beni uanda en çok endielendiren konu Türkiyenin durumudur.

GELECEKTEN BR BEKLENTM YOK

Hasan Görmez, Gelecekten çokta umutlu deilim ne yazk ki. Ülkedeki ekonomik sorunlar ve eitim meselesi beni endielendiriyor. Gençlerin genelde gelecekten umutlu olmadn görüyoruz. Bunun nedenlerinin banda da dedim gibi yaam koullarnn çok zor olmas ve eitim sorunlarnn çözülememesidir. Türkiyedeki eitim sistemi yetersiz ve ihtiyaçlara cevap veremiyor. Atanamayan bir sürü öretmen var. Benim uanda gelecekten bir beklentim yok. Ülkenin durumundan dolay karamsarz, pek bir gelecek göremiyorum.

ETM MZ HALLEDERSEK, BÜTÜN LERMZ DE HALLEDERZ

Mehmet Yldz, Valla gelecek ile ilgili kayglarmz var her anlamda. Yani yaanlanlar görüyorsunuz, ekonomik kriz, salkta, eitimde, hukukta sknt var. nallah iyi olur diye düünüyorum. Öncelikle tüm dünyaya bar gelmesi lazm. Özelliklede corafyamzda savalar hakim. Komularla ilikiler skntl. Bence ülkemizde eitim verilirken iyi insan nasl olunur, dürüst insan nasl olunur diye eitim verilmelidir. Biz eitim iimizi halledersek, bütün ilerimizi de hallederiz diye düünüyorum.

SORUNLAR çÖZÜLMED TAKTRDE UMUTSUZLUK çNDE HEP GDECEZ

Mehmet Deniz, Asln isterseniz umutlu deiliz. Bence toplumumuzda umutsuzluun temel nedeninin ben ekonomik artlar olduunu düünüyorum. Ailedeki skntlar, toplumdaki eitsizlikler olsun, adalet olsun bunlar umutsuzluk sebepleridir. Bu sorunlar çözülmedii taktirde umutsuzluk içinde hep gideceiz. Eitim sistemimizin bir yapboz gibi sürekli deitirilmesi gençlerin psikolojisinin bozulmasna neden oluyor. Ben bir üniversite örencisiyim, herkesin çektii sorunlar bende yayorum. lerisi için umutlu olabilir miyiz bilemiyorum ama uan ekonomik bunalmdan dolay sknt yaayacaz gibi geliyor bana.

Ana Sayfaya Git