Gelişmiş şehirlerde sosyal tesisler şehir merkezinin dışındadır"

Adıyaman İl Halk Kütüphanesinin geçici yerinin Valilik kararıyla sosyal tesis yapılacak olmasına tepki gösteren Saadet Partisi Adıyaman Belediye Meclis Üyeleri, gelişmiş şehirlerde sosyal tesislerin şehir merkezinin dışında olduğunu belirtti.

Haberler 03.07.2019 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adyaman kent merkezinde bulunan ve 11 Kasm 2017 tarihinde 3 yllna geçici olarak tanan l Halk Kütüphanesinin eski yerinin Valilik kararyla sosyal tesis yaplaca haberi üzerine Saadet Partisi Adyaman Belediye Meclis Üyeleri tarafndan verilen bir dilekçeyle bu alana sosyal tesis yaplmasnn ehri yaanmaz hale getirecei ifade edildi.

Yaplan açklamada, Bahsi geçen yer (Kütüphane yeri) ehrin en merkezi yeri olmas dolays ile nüfus art oran da göz önüne alndnda ilerideki yllarda park olarak deerlendirilmesi daha isabetli olacaktr. Bahsi geçen yer sosyal tesis olarak deerlendirildiinde, bugün bile iin ehir merkezinin trafik ve otopark sorununun bulunduu göz önüne alnrsa ileride daha fazla trafik sorunun olaca aikrdr. Gelimi ehirlerde sosyal tesisler ehir merkezinin dndadr. dedi.

Kütüphane alann yan sra çevresinde bulunan baz i yerleri ve dier kurumlarda da halkn rahat nefes alabilmesi için gerekli giriimlerin balatlmas gerektii dile getirilen dilekçede, Eer bir ehir rant (erefiye) oluacaksa bunun az gelimi mahallelere datlmas, trafik sorununu azaltaca gibi az gelimi mahallelerin de belediyeye herhangi bir maddi yük dourmadan, bir kamu kurumunun sosyal tesisinin ina edilmesi ile sureti ile geliebilecektir. Artan nüfusa göre bugün bile yaplmas gereken ey; kütüphane yeri, adam gibi bir yer (kafe), müze yeri, tarihi alan deilse cumhuriyet ilkokulunun yeri, öretmen evi ile beraber tamamnn belediye tarafndan yasal prosedürler yerine getirilerek, alt büyük bir otopark, üzeri park olacak ekilde deerlendirilmesi yerinde olacaktr. ifadeleri kullanld.

Vatandalarn rahat etmesi amac tayan alanlarn daraltlmamas gerektiinin dile getirildii açklamada Zaten yeterince küçük olan demokrasi parkna 25 metrekare trafo yeri verilmesi, parkn yerini daraltmas yan sra, gürültü kirlilii, dinlenmeye, elenmeye gelen vatandalara radyasyon yaymaktan baka bir ey getirmeyecektir. ehir merkezinin daha ferah olmas gerekirken inaata bomak, trafik sorununu arttrmaktan baka bir ie yaramayaca gibi ileride telafisi mümkün olunmayan sonuçlar dourmas durumlar da göz önüne alnarak alnan kararn yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. denildi.

Ana Sayfaya Git