"Gelin tanış olalım" projesi

Diyarbakır İl Müftülüğünün "Gelin tanış olalım" projesi kapsamında Kayseri'de görevli 5 din görevlisi aileleriyle Diyarbakır'ı ziyaret etti.

Haberler 05.05.2017 - 08:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Müftülüünce yürütülen Gelin tan olalm projesi kapsamnda Kayseriden 35 din görevlisi ve aileleri Diyarbakr ziyaret etti.

Kayapnar lçe Müftülüünde Kayseriden aileleriyle Diyarbakra gelen din görevlilerini karlayan l Müftüsü Burhan liyen, burada yapt açklamada, davetlerini krmayan Kayseri l Müftülüüne teekkürlerini iletti.

Amaçlarnn Diyarbakrn gerçek kimliinin tannmasna ve ortaya çkmasna katk salamak olduunu belirten liyen, kentin peygamberler, sahabeler ve alimler ehri olduunu söyledi.

Diyarbakrn bu güzelliklerinin yannda zaman zaman meydana gelen lokal olaylarla ön plana çkarlp bu güzelliklerinin geri planda durmasna gönüllerinin raz gelmediini dile getiren liyen, Birileri bu ehrin molotoflarla, bombalarla, terörle ve teröristlerle anlmasn istiyor ama bu ehir imann, slamn, sahabenin ve peygamberlerin ehridir. diye konutu.

GELN TANI OLALIM

liyen, misafirlerin Diyarbakr insannn misafirperverliini ve ev sahipliini göreceklerini umduunu aktararak, Ramazan ayndan sonra da bizim imamlarmz Kayseriye misafir olacaklar. Bununla suni olarak bölgeler arasnda farkllklar oluturulmaya çallan algnn krlmasna çaba gösteriyoruz. dedi.

Diyarbakrda bulunmaktan mutluluk duyduklarn anlatan Kayseri l Müftüsü ahin Güven de hem Diyarbakr gezeceklerini hem de kendilerini misafir eden din görevlilerinin camilerinde vaaza çkp hutbe okuyacaklarn bildirdi.

Güven, Sadece bizlere evlerinin kapsn deil ayn zamanda gönüllerinin de kapsn açm oluyorlar. Bizler gönüllü olarak bu proje kapsamnda Diyarbakra gideceiz dediimizde onlarca arkadamz gelmek için sraya girdi. Bu ülkenin batsnda, dousunda, kuzeyinde ve güneyinde yaayan bütün kardelerimiz bir bütündür. Gönül balarmz oldukça güçlüdür. ifadesini kulland.

Kayseriden gelen Merkez Cami vaizi Mehmet Bekta da projenin kardelikleri, maneviyatlar ve bölgeleri için hayrl olmasn diledi.

Ana Sayfaya Git